Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

izbor top tema

SINDIKATI POKREĆU REFERENDUM ZA HUMANIJI ŽIVOT "U mirovinu sa 65, a u prijevremenu sa 60"

- Iz sindikata poručuju: "Ovaj zakon izglasala je tanka saborska većina u kojoj su saborski profiteri i prebjezi. Izglasali su to za svoju budućnost, a što je s našom?" Zahtjevi su sljedeći: za starosnu mirovinu s navršenih 67 na 65 godina života i 15 godina staža, pravo na prijevremenu mirovinu s navršenih 60 godina života i 35 godina staža, smanjenje penalizacije i odgađanje poravnavanja dobne granice žena i muškaraca za odlazak u mirovinu.

INOZEMNI TURISTI HVALE SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: "U Dalmaciji smo u restoranu jeli prstace"

- "Naručili smo ih potajice, jer ih nema u jelovniku", kažu. Ugostitelje očito nije strah drastičnih kazni. Novčane mogu biti milijunske, a zatvor do čak pet godina! Na primjer, riječka sutkinja Ika Šarić krivolovce je 2017. godine kaznila s 2,7 milijuna kuna, te ih poslala na robiju.

HAJDUK SE VRAĆA KUĆI Akademiji ime barba Luke

- Novo ime omladinskog pogona 'bijelih' svečano je proglasio njegov član Luka Vušković (12), brat vrlo talentiranog Marija (nastupa za Hajduk II). "Ne možeš igrat u Hajduku, ako nisi šampion u srcu", rekao je bivši vratar splitskog kluba i reprezentativac Stipe Pletikosa.

BOLJA SKRB NAKON SMRTI MALOGA GABRIJELA Metkoviću i kirurg i kardiolog

- Osim specijalista koji će jednom tjedno ordinirati, otvoren je zdravstveni punkt koji će liječiti bolesnike vikendima i blagdanima.
Oporba u Županijskoj skupštini i dalje traži tematsku sjednicu o zdravstvu  u Neretvi.

PRIMOŠTENKA IZ NOVOG TV SERIJALA 'LJEPOTICE I GENIJALCI' Ena nakon Bollywooda osvaja Hrvatsku

- Povjesičarka umjetnosti, a k tome i Playboyjeva zečica, model, glumica u Bollywoodu i blogerica trenutno živi u Zagrebu, ali često odlazi u Indiju, gdje u tamošnjoj inačici Hollywooda gradi karijeru.

MARKU PUCARU U PREDGRAĐU ZADRA ZAKLANO 40 JANJACA Gotovo. Vukovi su pobijedili

- Paše ima, ali tko će proširivati stado kad je rizik od napada tako velik? Bio bih još 250 komada blaga nabavio, ali kakvog smisla to ima? To je jednostavno izmaknulo kontroli. Na ovaj način, opstanak stočarstva i samog čovjeka na ovim prostorima dolazi u pitanje - ogorčen je Pucar

Naslovnica Hrvatska