StoryEditorOCM
SplitPromo

Ostavite se pušenja uz pomoć laserske akupunkture

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
11. ožujka 2024. - 10:42

Želite ostaviti cigarete, ali trebate pomoć? Možda je upravo sada pravi trenutak za taj veliki životni korak jer zbog velikog interesa naših građana i uspjeha u pomoći kod odvikavanja od pušenja ponovno nam u Split dolazi Biljana Marinović iz "Puta zdravlja".

Kao pomoć u odvikavanju od pušenja koristi se laserskom metodom. Od srijede 13.3. do 20.3. boravi u Splitu, a moći će je se posjetiti od 11 do 18 sati na adresi hotela "Zagreb", Duilovo. Broj termina je ograničen, stoga je potrebno na vrijeme rezervirati svoje mjesto. Zainteresirani mogu dogovoriti svoj termin pozivom na broj 091/798-1888.

Laserska metoda relativno je nova metoda odvikavanja od pušenja? Na koji se način primjenjuje? 

– Da, laserska metoda odvikavanja od pušenja relativno je nova metoda. Trenutno se ova metoda smatra najučinkovitijom metodom u svijetu kod prestanka pušenja. Bitno je istaknuti da je to individualan pristup s visokom stopom uspjeha, preko 90 posto.

Terapija laserom metoda je koja koristi hladni laserski snop visoke valne duljine i male energije koji se primjenjuje na određene energetsko-akupunkturne točke na rukama, ušima i nosu. Prednosti laserske metode u odnosu na klasičnu akupunkturu isto su tako značajne jer laserski snop prodire dublje od iglica, a samim tim i učinak je djelotvorniji i dugotrajniji. Metoda je bezbolna i bezopasna.

Kako djeluje? 

– Znamo kako prilikom pušenja organizam oslobađa endorfin, hormon sreće, koji pušačima daje osjećaj opuštenosti, no, nažalost, taj osjećaj brzo prolazi i dolazi do nove želje za cigaretom. Djelovanje ovog tretmana usmjereno je upravo na to da stimulira endorfin, što dovodi do gubitka fizičke želje za pušenjem, te na taj način bez stresa, napetosti i nervoze ostavljate pušenje. Isto tako, dolazi do ubrzanja vašeg metabolizma, što znači da se vaš apetit neće povećati te nema straha od dodatnih kilograma, što je pitanje koje mi se vrlo često postavlja.

Ovom terapijom dolazi do podizanja vašeg endorfina na razinu u kojoj vaš organizam misli kako ste upravo sada ugasili cigaretu.

Dakle, ako cigaretu zamijenimo laserskom stimulacijom, naš će organizam vjerovati da mi i dalje pušimo i neće tražiti novu dozu nikotina?

– Upravo tako. Gubi se fizička potreba za cigaretom i osoba nakon terapije nema potrebu zapaliti cigaretu.

Koliko je tretmana potrebno? I kako izgleda sam tretman?

– Većina osoba, kao što sam i ja sama, već poslije prvog tretmana ostavlja cigarete jednom zauvijek, ali obavezno se rade dva tretmana. Drugi se radi vrlo brzo, već 48 sati poslije prvog, jer se u tom periodu urazumi razina endorfina u organizmu i vi postajete nepušač.

Druga terapija pomaže i najokorjelijim pušačima da prebrode krizu i oni postaju nepušači. Tretman je prilagođen potrebama svakog pojedinca, te upravo zato u tolikom postotku pomaže u postizanju cilja: postati slobodan od nikotinske ovisnosti

Što se događa ako nakon nekog vremena, mjesec-dva, osoba ponovno posegne za cigaretom?

– Tri mjeseca nakon završenog tretmana pratim svačiji napredak. Ako u tom razdoblju osoba posegne za cigaretom, tretman se ponavlja bez dodatnih nadoplata.

Pitali smo i neke naše sugrađane koji su vas prošli put posjetili, evo što su nam rekli: 

Marija F.: Iako je već skoro četiri mjeseca kako ne pušim, ne mogu samoj sebi vjerovati da sam ovaj put zaista uspjela. Ovo je stvarno savršena metoda za pomoć kod prestanka pušenja, a što je najbitnije, uopće nemam želju za cigaretom, ne smeta mi kad oko sebe vidim pušače i, što je isto tako važno, ostala sam na svojoj težini.

Nena D.: Prošlo je više od pet godina kako ni suprug ni ja ne pušimo. Oboje smo bili dugogodišnji strastveni pušači, s više od dvije kutije dnevno. Ali, evo, pokušali smo i uspjeli. Posebno mi je drago jer su i naši prijatelji kojima smo preporučili ovu metodu isto tako uspjeli, pa smo sada društvo nepušača.  

Ivo Z.: Pušio sam više od 20 godina, i to oko dvije kutije dnevno. Sada je prošlo više od dvije godine otkad sam zapalio svoju posljednju cigaretu, već nakon prvog tretmana ostavio sam se pušenja. U početku sam se znao sjetiti cigarete, ali bitan mi je bio osjećaj da je ne moram zapaliti. A što drugo reći osim jedno veliko hvala.

Imate li još nešto reći? Prokomentirati ova iskustva?

– Što dodati, osim da sam izuzetno sretna zbog svih ljudi s kojima sam uspjela doći do zajedničkog cilja, a to je njihovo ostavljanje cigareta. Jednom zauvijek. Uvijek volim naglasiti: "Ne ostavljam vas dok ne ostavite cigarete." Moj telefon i moja podrška svima su na raspolaganju zaista 24 sata na dan.

image
Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. ožujak 2024 10:42