Novosti Hrvatska

Izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Izbor top tema

EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST DARKA KOVAČEVIĆA DARUVARCA ZA 'SLOBODNU' Mene se ne trebaju bojati!

Što sam napravio, napravio sam, od toga ne bježim i za to sam spreman prihvatiti kaznu. Nemam dvostruko državljanstvo. Što se mene tiče, obitelj Gurlica neka žive svoj život slobodno i bez straha od mene – kazao je Kovačević za Slobodnu.

ANTONIO TAJANI IZAZVAO SKANDAL Za predsjednika EU parlamenta Dalmacija je - talijanska

Ističući da govori i kao talijanski patriot i kao predsjednik Europskog parlamenta, Tajani je obećao da će učiniti sve kako bi se u Bruxellesu rasvijetlila istina o onome što se dogodilo u spomenutim "dijelovima Italije".

TROJKA SE TERETI ZA ZLOČIN IZ MRŽNJE Napadačima na 'zvezdaše' 12 godina?

Dvojicu 25-godišnjaka i jednog 23-godišnjaka tereti se za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa ili oružja te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje. Oni kažu da se niti ne poznaju...

PLAN ZA 120 MILIJUNA KUNA 'Brodosplit' bi posudio 'Uljaniku' - svoja potraživanja od države

Navodno je riječ o 120 milijuna kuna, bez kamata, koje 'Brodosplit' potražuje na ime dijela subvencija u programu restrukturiranja te tvrtke, a koje država nije isplatila toj kompaniji.

NEUHVATLJIVI UBOJICA SIJE STRAH PO BiH 'Uzeli smo puške, policija se boji...'

Ni sedmi dan potrage za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem, do ponedjeljka u rano poslijepodne, nije dao rezultata. Vlada prava psihoza, roditelji se plaše slati djecu u vrtiće i škole pa je policija najavila da će pojačano osiguravati sve ustanove.

ŠTO JE HNL BEZ HAJDUKOVIH NAVIJAČA Poljud: 17.300, svi ostali: 3700

U ovoj kvalitetom skromnoj ligi tek šestoplasiranog Hajduka na tribinama Poljuda je u nedjelju protiv Lokomotive bodrilo čak 17.308 gledatelja. Na četiri preostale utakmice bilo je ukupno 3777 osoba, a čak je i europski Dinamo, koji su prezimili prvi put u Europi nakon pola stoljeća, protiv Istre 1961 došo pogledati tek 2284 gledatelja.

ORBANOVE DEMOGRAFSKE MJERE Svakoj mađarskoj bebi 12.000 eura

Mjere podrazumijevaju veće zajmove za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi lakše kupile vlastiti dom, subvencije za kupnju automobila, te oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece.

POTRAŽNJA KOSTIMA ZA MAŠKARE Hrvatice bi htjele biti seksi, a Hrvati Supermani

Mogu feministkinje od muke gristi nokte, ali hrvatske cure, djevojke i žene "padaju" na kostim seksepilne francuske spremačice. Hrvatice za aktualne maskenbale i karnevale najradije biraju takav kostim – mini crnu radnu odoru.

KOD OPĆINE U SPLITU Otkrili crkvu malo mlađu od Dioklecijana

Na putu iz Dioklecijanove palače prema Solinu, bio je jedan, uvjetno rečeno, brežuljak s crkvom, a s njega su se istodobno mogli vidjeti Palača i zaljev prema Solinu - ističe naš sugovornik Vedran Koprivnjak.

Naslovnica Hrvatska