Novosti Hrvatska

lijepa PRIČA

Ovaj imigrant je uspio, i to u Hrvatskoj! Ayman je propješačio tisuće kilometara da bi došao u našu zemlju, a sada je otvorio i svoj frizerski salon

lijepa PRIČA

"Samo Tu" izvana izgleda kao tipičan zagrebački frizerski salon. No, u nečemu se ipak razlikuje. Vlasnik salona je 23-godišnji Ayman, migrant iz Egipta - tako priču o mladom Egipćaninu počinje Al Jazeera.

Ayman je naučio hrvatski jezik, pa je novinarima na našem jeziku objasnio kad je došao u Hrvatsku.

- Došao sam u Hrvatsku prije dvije godine. Radio sma u sloanu jednu godinu i kasnije sam odlučio sam otvoriti svoj salon. Ja volim Hrvatku, ljudi su ovdje super, a i vrijeme je super - kaže Ayman Youssif kojemu su česti gosti imigranti, ali sve su češće mušterije i Zagrepčani koji navrate na adresu Kninski trg 4 gdje se nalazi Aymanov salon. 

Pogledali smo i njegov Facebook, na kojemu zadovoljne mušterije kažu da je Ayman pravi majstor, na glavama zna oblikovati zvijezde, brojeve i slova, nazivaju ga pravim umjetnikom koji 'slaže' i obične, ali i jako neobične frizure, stoga dođite i vi kod Aymana, dajte mu podršku u radu. 

Njegove usluge preporučuje i poznata katolička organizacija Isusovačka služba za izbjeglice.

- Ako tražite frizera u Zagrebu naša je preporuka Aymanov salon! Priča o trudu, integraciji i novom početku s mnogo administrativnih prepreka u sustavu koji treba što prije unaprijediti kako bi se što više naših novih sugrađana aktivno uključilo u naš zajednički društveni i ekonomski život, doprinoseći svojim vještinama i idejama - navode u Isusovačkoj službi za izbjeglice.

 

 

Naslovnica Hrvatska