Novosti Hrvatska

Bravo, momci

Dirljiva snimka iz Vukovara: pogledajte kako su vatrogasci od sigurne smrti spasili kujicu Leu; Potrčala je za labudovima i propala u zaleđenu Vuku

Bravo, momci

Na Facebook stranici 'Vatrogasci - oni su naši heroji' objavljena je video snimka na kojoj se vidi kako vatrogasci u Vukovaru spašavaju psa koji je zapeo u ledu.

Doznajemo kako se radi o kujici Lei koja je s gazdom Marinkom Ivičićem krenula u šetnju. Kada je vidjela labudove potrčala je za njima i propala u zaleđenu Vuku.

Vlasnik, koji je Leu udomio prije četiri godine odmah je pozvao vatrogasce i zahvaljujući njihovoj brzoj i profesionalnoj reakciji priča ima sretan kraj.

Na snimci se vidi kako je jedan vatrogasac legao na madrac i krenuo prema psu, dok mu kolege s obale pomažu i bodre ga. Naposlijetku se vidi kako je povukao Leu na sigurno, no kad su ih drugi vatrogasci povukli prema obali, kujica je opet pala u vodu, no vatrogasac ju je ponovno povukao natrag.

 

U komentarima ispod snimke na Facebooku mnogi su pohvalili vukovarske vatrogasce za spašavanje života ovog psa.

'Tako se to radi kad je život u pitanju. Svaka čast dečki.', 'Ajme, sva sam se naježila!', 'Oće vidit ovo iz Vlade, pa da ovoga vatrogasca nagradi za hrabrost il im bar omogući opremu koja bi im pomogla pri ovakvom spašavaju? Bravo momci.', 'Ima još plemenitih ljudi...bravo.', neki su od komentara na ovu snimku spašavanja psića u Vukovaru.

Od vlasnika smo dobili i fotografiju njihove Lee, nakon što su je utoplili poslije akcije spašavanja.

Naslovnica Hrvatska