Novosti Hrvatska

Tragična vijest

Bila je pothlađena i dehidrirana: migrantica iz Sirije, koja se pred kraj trudnoće skoro smrznula na Plješevici, rodila mrtvo dijete

Tragična vijest

Trudna migrantica koju su prije nekoliko dana s planine Plješevice kod Korenice spasili policajci izgubila je dijete, javlja Novi list.

Detalji zahtjevne akcije spašavanja migranata: šestero djece, pet žena i četiri muškarca bili su vidljivo pothlađeni, policajci su najugroženije nosili na rukama po snijegu dubokom više od pola metra

MUP je, podsjetimo, objavio kako je zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe, u utorak je spriječeno stradavanje šestero djece, pet žena i četiri muškarca koji su se po teškim zimskim uvjetima ilegalno prešli hrvatsku granicu.

Novi list javlja kako je od dviju trudnica zadržanih na liječenju na Odjelu ginekologije Opće bonice Gospić jedna jučer rodila mrtvo dijete.

Jedino što se dozanje jest kako je riječ o ženi iz Sirije koja je spašena sva promrzla i dehidrirana te se žalila na bolove i opće loše stanje.

Naslovnica Hrvatska