Novosti Hrvatska

Izbor top tema

Pročitajte u sutrašnjoj 'Slobodnoj Dalmaciji'

Izbor top tema

BIVŠI SPLITSKI GRADONAČELNIK IVO BALDASAR NAKON PROŠIRENJA USKOK-ove ISTRAGE: Udaraju me i lijevi i desni jer nemam političku zaštitu

Nakon što je u rujnu prošle godine pravomoćno otvorena istraga protiv Ive Baldasara te još nekoliko osoba zbog "muljanja" oko parkirališnih mjesta, USKOK je jučer objavio da je donio rješenje o proširenju istrage, a koje se odnosi na Turističku palaču. Istražitelji smatraju da je Grad Split tijekom trajanja sklopljenih ugovora, koji su na Baldasarovo inzistiranje potpisani s tvrtkama Stipe Mađora, ukupno oštećen za najmanje 87.682 kune godišnje.

GRIPA I UPALA PLUĆA HARAJU DALMACIJOM: U bolnicu upućeno i 15 djece iz Vrgorca

Od posljedica gripe u splitskom bolnici je preminuo 80-godišnji pacijent.

- Trenutačno na Klinici imamo 17 pacijenata koji imaju gripu s komplikacijama. Dnevno u ambulanti pregledamo između 70 i 90 pacijenata i vjerujte da nam nije lako. Polovica njih ima gripu i neku od komplikacija, najčešće upalu pluća - kažeprof. dr. Ivo Ivić, zamjenik predstojnika Klinike za infektologiju KBC-a Split.

PO GOSPODARSKOJ SNAZI U 2018. GODINI: Zadarska županija najjača u Dalmaciji

Sve četiri dalmatinske županije se nalaze ispod prosjeka Hrvatske, s tim da Zadarska županija ima indeks 92,2 (100 je prosjek),
Dubrovačko-neretvanska također 92,2, Splitsko-dalmatinska 80,4, a Šibensko-kninska 77 posto. Samo četiri županije su iznad prosjeka, i to Grad Zagreb (147,8), Istarska županija (129,3), Primorsko-goranska (106,1), te Varaždinska (102,9).

MEDIJI NA OTOKU GRME: 'POVIJESNI PORAZ', 'BRITANIJA IDE U KATASTROFU'... Svi u strahu od 29. ožujka

U napetom britanskom trileru sada se spominje više scenarija vezanih uz budućnost Ujedinjenog Kraljevstva, a među njima je raspisivanje novih izbora, odgoda roka za izlazak Velike Britanije iz EU-a, novi referendum...

TRBUHOM ZA KRUHOM, A OD KRUHA NI MRVICE: Iz Slavonije u Živogošće, pa ostale bez posla i hrane

U Karisminom hotelu Adriatic Beach Resort posredstvom tvrtke IOS trebalo je raditi 19 'uvezenih' radnica koje su unaprijed ostale bez tog posla jer je hotel u međuvremenu angažirao drugu specijaliziranu tvrtku.

NIČU APARTMANI, A BIT ĆE I BAZENČIĆ: Bivši Kerumov vijećnik bespravno gradi u Kaštelima

Još u travnju 2017. godine je prijava iz kaštelanske gradske uprave upućena na adresu Građevinske inspekcije, čiji službenici do danas nisu posjetiti gradilište na kojem se grade objekti s više etaža i bazen na zemljištu u vlasništvu tvrtke "Moj market" d.o.o.. Direktor tvrtke je Tomislav Režić, bliski poslovni i politički suradnik Željka Keruma a GUP-om je zona u kojoj se gradi definirana kao "visoko vrijedno poljoprivredno zemljište".

LEO I TEO PROŠETALI KALELARGOM: Super je tu, samo nema trave

U đir po glavnoj zadarskoj ulici Kalelargi janjčiće Lea i Tea izveo je njihov gazda Strenja, jer su, kaže, bili dobri i zaslužili su šetnju izvan zaseoka Dubrave u Debeljaku... I, kako se očekivalo, postali su turistička atrakcija, posebice kad je jedan pas pobjegao od njih, a oni u trk za njim.

ŠIBENSKO TRŽIŠTE GLADNO OBRTNIKA, ALI ĐACI IMAJU DRUGE PLANOVE: Odnija vrag mesarnicu, daj državnu službicu!

Ravnatelji šibenskih škola pojašnjavaju otkud nesrazmjer između upisnih kvota i preporuka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno koliko HZZ uopće prati kretanja na tržištu rada ili samo kopira preporuke iz godine u godinu.

U ČETVRTAK U 'SLOBODNOJ' PRILOG 'REFLEKTOR'

Naslovnica Hrvatska