Novosti Hrvatska

IZBOR TOP TEMA

Pročitajte u sutrašnjoj 'Slobodnoj Dalmaciji'

IZBOR TOP TEMA

LAKŠE U 'BANKROT'
Fina poziva u stečaj 100 tisuća građana

Od Nove godine prezaduženima će biti puno lakše “bankrotirati” nego što je to dosad bio slučaj. Država je, naime, 1. siječnja ove godine uvela novi institut – jednostavni postupak stečaja potrošača kojim se nada postići bolji rezultat od onoga koji je postignut provođenjem “klasičnog” osobnog stečaja. Za ovršenike koji budu ignorirali poziv iz Fine, ili se jednostavno zaborave očitovati, smatrat će se da su pristali na stečaj.

ČETVORICA SPECIJALISTA O TRAGEDIJI DJEČAKA U SARAJEVSKOM BAZENU
Splitski dječak se utopio jer ga je srce izdalo
SLOBODNA NA LICU MJESTA: Nogometaši igraju, bazen je otvoren

O ovom tragičnog događaju koji je tužno odjeknuo, ne samo u Splitu, razgovarali smo s nekoliko splitskih liječnika koji su nam pokušali pojasniti kako je i zbog čega moglo doći do smrti nesretnog djeteta. A usprkos tragediji u kojoj je dan prije smrtno stradao igrač nogometne akademije “Srđan Mladinić”, dalmatinske ekipe u četvrtak su odigrale predviđene utakmice u okviru turnira “Šampion Junior Kup 2019.” u nekolicini dvorana u Sarajevu.

JEROSLAV ŠEGEDIN, PREDSTAVNIK 'HRVATSKIH CESTA'
Pelješkom mostu je rok siječanj 2022.

Na gradilištu pelješkog mosta, uz prigodan kineski vatromet, počelo je probno probijanje pilota. Šira javnost i dalje živahno raspravlja o pilotima i pilonima na mostu pa Jeroslav Šegedin, glavni inženjer u sektoru za EU programe i projekte i voditelj projekta u ime Hrvatskih cesta, želi ukloniti i najmanju dilemu oko tih termina jer dileme zapravo i nema. Riječ je o različitim tipovima objekta.

VEPAR SKLONJEN S MARJANA
Špiro ustrijeljen zbog svinjske kuge

Špiro je ustrijeljen, ali nije “završio u teći”, već je propisno ukopan na za to predviđenom mjestu u jednom dalmatinskom lovištu. Zašto se Špiro nije mogao uloviti i preseliti, pitali smo Mladena Balića, predsjednika Lovačkog saveza splitsko-dalmatinske županije i direktora solinske tvrtke “Lovtur”, koja je i obavila uklanjanje Špira s Marjana.

GLAZBENIK BORIS LEINER IZLIT ĆE GA U BRONCI
Arsenovu bistu darujem Šibeniku

Poznati hrvatski bubnjar Boris Leiner, koji je svirao u mnogim bendovima, od legendarne Azre i Haustora do Aerodroma, Vještica, Naturalne mistike i Šo!Mazgoonu, odlučio je izraditi bistu Arsena Dedića te bi volio da ona bude postavljena u nekom otvorenom javnom prostoru u Šibeniku. Gipsani, odnosno glineni modeli su izrađeni te sada predstoji da se bista odlije u bronci.

SPLITSKIM NOGOMETAŠICAMA STIŽE POJAČANJE IZ AUSTRALIJE
Plavokosa Laura za titulu

Splićanke žarko žele prekinuti dominaciju donedavno posve nedodirljivog Osijeka, osvojiti naslov i ujedno izboriti priliku u Ligi prvakinja. A ekipa s pomoćnog igrališta Parka mladeži za drugi dio sezone pripremati u – Turskoj!

GLJIVE I SODA BIKARBONA LIJEČE RAK?
Ne vjerujte lažnim Mesijama!

Slučaj sa zastupnikom Živog zida Ivanom Pernarom koji preporučuje C vitamin za liječenje gripe, te preporučuje stavljanje C vitamina u izdojeno majčino mlijeko za djecu ili savjetuje osobe s depresijom, samo je mali dio palete alternativnih “lijekova” i kojekakvih sumnjivih “čudotvornih” napitaka koje nude stotine “mesija” na hrvatskom tržištu. 

KAKO JE DOŠLO DO KATASTROFE U NETOM OBNOVLJENOJ ELEKTRANI?
Vatra je krenula kod kontrolnog punkta

Kako je došlo do tragičnog požara u HE Dubrovnik u kojem je troje radnika izgubilo živote, trebao bi pokazati očevid koji je počeo u petak čim su to omogućili uvjeti u samom postrojenju. No, određene indicije ukazuju na mogući scenarij katastrofe, iako sve pretpostavke treba uzeti s velikim oprezom prije nego uzrok požara bude službeno utvrđen.

Naslovnica Hrvatska