Novosti Hrvatska

Od muhe se radi slona

Plenković o slučaju Radeljić: Od njega sam očekivao više čvrstine, a puno manje plakanja; Radeljić: Mislim da sam bio dovoljno čvrst i jasan

Od muhe se radi slona

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak slučaj smijenjenog savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića ustvrdivši kako se "od muhe radi slona" te kako je od Radeljića "očekivao više čvrstine, a puno manje plakanja".

"Meni se čini da cijela ta tema dobiva neku preveliku dimenziju nego što je. Nije ovo prvi savjetnik koji je razriješen ili dao ostavku u Uredu predsjednice i očekivao sam malo više čvrstine, a puno manje plakanja", izjavio je Plenković novinarima obilazeći adventska događanja u centru Zagreba.

Na pitanje od koga je očekivao više čvrstine, Plenković je odgovorio: "Od ovoga koji daje priopćenja".

Na upit treba bi detaljnije istražiti Radeljićeve optužbe rekao je da on tu ne vidi ništa posebno. "Mislim da se od muhe radi slona", dodao je.

Plenković je ponovio da predsjednica Republike sama donosi odluke o razrješenjima i kada je riječ o kadrovskim pitanjima, pa tu ne vidi ništa posebno.

O otkupu Ine i ima li na tom području nekakvih pomaka Plenković je kazao kako ima puno pomaka.

"Stav Vlade ostaje nepromijenjen. Ima niz otvorenih pitanja koja zbog dosjea Ina-MOL opterećuju odnose Hrvatske i Mađarske. Mi smo korak po korak u dijalogu i stvaranju atmosfere povjerenja s kolegom Orbanom došli do situacije da ja odem u Budimpeštu krajem prošle godine, a on posjeti Zagreb ove godine", rekao je.

Mislim da stvaramo preduvjete za bolje rješenje i odnose koji će biti manje opterećeni problemima koje smo naslijedili, ustvrdio je Plenković.

O tome može li se u 2019. očekivati rekonstrukcija Vlade s obzirom na jačanje Bandićeva kluba zastupnika ponovio je kako se o tome nikada nije razgovaralo. "Kada i ako to bude, to ću ja odlučiti", poručio je.

O najavama Milana Bandića da će se njegov Klub zastupnika povećati na 13 pa čak i više zastupnika kazao je kako o tome ne zna ništa ali, dodao je, "Bandić je uvijek pun iznenađenja".

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović također je posjetila adventske događaje u središtu Zagreba, pri čemu je s društvom popila kavu na Cvjetnom trgu. No, pritom nije davala izjave za medije.

Radeljić: Mislim da sam bio dovoljno čvrst i jasan

Mate Radeljić za N1 je komentirao Plenkovićevu izjavu: Ne slažem se s Plenkovićem, mislim da sam bio dovoljno čvrst i jasan.

Radeljić je danas za N1 komentirao i Nacionalovu priču o planiranom državnom udaru.

"Priča oko planiranja državnog udara je fake news s ciljem da me se kompromitira. Ja sam sve što sam imao napisao u priopćenju i objasnio okolnosti pod kojima sam smijenjen. Razlog zbog kojeg u Nacionalu objavljuju takve neistine potražite u njihovim ugovorima s različitim poduzećima i institucijama”, kazao je.

PSD

Naslovnica Hrvatska