Novosti Hrvatska

pronađite počinitelje!

Primala prijetnje zbog bespravne gradnje, a prijetio joj je i sin jednog od političkih moćnika: HND osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije

pronađite počinitelje!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije Andree Topić, kojoj su prošli ponedjeljak navečer na osobnom automobilu parkiranom u Splitu nedaleko od stana probušene gume, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Kolegica Topić je proteklih mjeseci primila nekoliko prijetnji koje su bile povezane sa slučajevima bespravne gradnje o kojima je pisala, a nedavno joj je zaprijetio i sin jednog od političkih moćnika iz Splitsko-dalmatinske županije nakon objavljenog teksta o nezakonitim radnjama njegove tvrtke, priopćio je u četvrtak HND.

HND poziva nadležne institucije da pronađu i sankcioniraju počinitelje zastrašivanja kolegice Topić i dodaje da će o tom slučaju izvijestiti i svoje inozemne partnere. 

Upozorava "na porast nasilja prema novinarkama i novinarima u Hrvatskoj te na šutnju vodećih ljudi države o tome. U zadnje četiri godine u Hrvatskoj je zabilježeno više od 50 slučajeva prijetnji i fizičkih napada na naše kolegice i kolege", stoji u priopćenju HND-a.

Naslovnica Hrvatska