Novosti Hrvatska

reagirao ministar

Kujundžić osudio slučaj splitskog kardiokirurga: Kontaktirao sam upravu bolnice, u ponedjeljak u Split šaljem inspekciju Ministarstva

 reagirao ministar

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak je najoštrije osudio slučaj splitskog kardiokirurga koji je primio mito i poručio da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu o kojem su ovih dana izvijestili mediji.

Riječ je o slučaju objavljenom u emisiji "Provjereno" Nove TV u kojoj je Ljubica Adžaip ispričala da je splitskom kardiokirurgu u ured donijela 3000 eura kako bi spasila život supruga, koji je unatoč tome umro.

"Upoznat sam s tim slučajem i najstrože ga osuđujem, te sam u tom smislu kontaktirao upravu bolnice u Splitu", rekao je ministar u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Dodao je da se s tim u vezi danas sastaje stručno povjerenstvo u splitskoj bolnici, te da i DORH vjerojatno radi na tome slučaju.  

"Ja u Split u ponedjeljak šaljem inspekciju Ministarstva, ojačanu neutralnim kardiokirurzima i kardiolozima, kako bi se vidjelo je li bilo i stručnoga propusta. Ako je bilo propusta, za najstrožu je osudu", rekao je ministar.

No, odbio je prejudicirati čeka li splitskog kardiokirurga otkaz i reakcija DORH-a, rekavši samo da se sve mora istražiti i ako postoje osnove - najstrože osuditi.

Naslovnica Hrvatska