Novosti Hrvatska

izvješće auto-kluba

Vozači, oprez! Olujna bura opet zatvorila autocestu od Splita do Zagreba, promet se preusmjerava; Evo kojim još cestama se vozi uz ograničenja

izvješće auto-kluba

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnom cestom DC1 Gračac-Knin, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3) i državna cesta Gračac-Zaton Obrovački DC27.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri: autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke DC3 i obrnuto, a prema Dalmaciji: državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina prema Splitu DC50-DC1 ili preko Kistanja prema Zadru, i obrnuto.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke dogodila se prometna nesreća, osobno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći stoji na zaustavnom traku.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Naslovnica Hrvatska