Novosti Hrvatska

stanje na cestama

Olujni vjetar od jutra stvara probleme u prometu, vozi se usporeno na Jadranskoj magistrali i A1

stanje na cestama

Zbog olujnog vjetra, na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sveti Rok, te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozače iz HAK-a pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti i drže sigurnosni razmak između vozila.

Do 30. studenoga zbog radova na vijaduktu Drežnik na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozit će se dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Bit će zatvoren izlazni krak čvora Karlovac, iz smjera Rijeke prema Karlovcu. Obilazak: sa čvora Bosiljevo na DC3 kroz mjesta Bosanci i Pribanjci ili sa čvora Novigrad na DC6 prema Karlovcu. 

Do 30. studenoga do 17 sati bit će zatvorena državna cesta DC538 na dionici Suhopolje-Lipovac. Obilazak za osobna vozila: Suhopolje (DC2)-Kapan ulica-Zvonimirovo-Lipovac, a za teretna vozila: Virovitica kroz grad-Suhopolje.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova).

Za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja.

Od 2. studenoga zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana, na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 tona.

Zbog vjetra u prekidu je trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 metara, iz HAK-a upozoravaju vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Naslovnica Hrvatska