Novosti Hrvatska

HAK-ovo izvješće

Vjetar zatvorio dio Dalmatine, pročitajte na kojim su sve prometnicama uvedena ograničenja zbog vremenskih uvjeta

HAK-ovo izvješće

Olujni vjetar i slab snijeg ometaju promet na cestama, upozorava HAK. U svom izvješču informiraju građane kako su zbog vjetra za promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54). Obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8) te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Slab snijeg, navodi HAK, mjestimice pada u Gorskom kotaru i Baranji. Snijeg povremeno pada i na dionicama autocesta: A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura, upozoravaju, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Naslovnica Hrvatska