Novosti Hrvatska

gledatelji se bunili

Zbog emitiranja emisije 'Bujica' TV kućama prijete kazne: Vijeće za elektroničke medije zatražilo očitovanja od šest televizijskih nakladnika

gledatelji se bunili

Nakon analize emisije 'Bujica' emitirane 5. studenoga u kojoj je tema bila aktualna migrantska kriza u Republici Hrvatskoj, Vijeće za elektroničke medije zatražilo je očitovanje televizijskih nakladnika Z1 Televizija d.o.o, Slavonsko-brodska televizija d.o.o. (SBTV), OAR d.o.o. (Osječka televzija), Mijor d.o.o. (Srce TV), Robur j.d.o.o. (Adriatic TV) i Televizije Jadran d.o.o (Jadran TV), objavljeno je na službenoj stranici Vijeća.

'Temeljem pristiglih pritužbi i novinarskih upita, a nakon obavljenog nadzora nad radom nakladnika, utvrđeno je da postoji racionalna i opravdana sumnja da konkretna emisija 'Bujica' sadrži dijelove koji nisu u skladu s člankom 12. stavak 2 Zakona o elektroničkim medijima. Stoga je Vijeće za elektroničke medije je odlučilo od svih televizijskih nakladnika u RH koji su je emitirali zatražiti očitovanje. 

Nakon zaprimljenih očitovanja, Vijeće će o ovom predmetu raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica', stoji na službenoj stranici Vijeća.

Naslovnica Hrvatska