Novosti Hrvatska

demanti

Odvjetnik Bruna Paurevića: Ministarstvo je donijelo Odluku o korištenju stana isključivo temeljem zakonskih odredaba i mišljenja Povjerenstva

demanti

Ovim putem obraćamo se kao punomoćnici gospodina Bruna Paurevića, Zagreb, Petrinjska 31, a povodom članka koji je Vaš portal objavio dana 26. rujna 2018. godine pod naslovom "Navodni pukovnik HVO-a od Medveda dobio stan centru Zagreba, a u opće nema status branitelja! Kad je na bizaran način otkriven bezobrazno odbija iseliti!"

Temeljem članka 40. i dr., Zakona o medijima naš klijent prisiljen je reagirati, te ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj zahtjev za ispravkom informacije.

Naš klijent Bruno Paurević jeste po činu pukovnik Hrvatskog vijeća obrane kao i što isti ima status branitelja Hrvatskog vijeća obrane. O imenovanju postoji vjerodostojna i relevantna dokumentacija.

O navodu kako je naš klijent dobio stan od ministra Tome Medveda bez ikakvih kriterija i zakonskih uporišta te da isti nema pravo valja Vam navesti kako slijedi:

U ime našeg klijenta navodimo kako Ministar donosi odluku temeljem članka 39. Zakona o sustavu državne uprave, Odluke o osnivanju povjerenstva za razmatranje zamolbi za korištenje stanova u Zagrebu te temeljem mišljenja Povjerenstva Ministarstva, a naš je klijent udovoljavao uvjetima kao branitelj Hrvatskog vijeća obrane, sa relevantnom medicinskom dokumentacijom o liječenju.

Dakle, temeljem jasnih zakonskih kriterija, zahtjeva radi potrebe nastavka liječenja, te medicinske dokumentacije, Ministarstvo je donijelo Odluku o korištenju stana isključivo temeljem zakonskih odredaba i mišljenja Povjerenstva, a ne temeljem angažmana Ministra hrvatskih branitelja.

Naš klijent Bruno Paurević nikakav parking nije dobio niti je isti koristio.

Navod kako je na prolaznika pao prozor iz stana, navodimo kako navedena tvrdnja netočna i nije ničim dokazana te Vas ovim putem obavještavamo Vas kako se radi o derutnom stanu u potkrovlju zgrade koji godinama nije korišten, a u koji je naš klijent uložio znatna materijalna sredstva u uređenje, a kako bi uopće isti bio za normalan život i stanovanje.

Nadalje navodite kao je gospodin Bruno Paurević dobio nečastan otpust u Ministarstvu vanjskih poslova, a koja tvrdnja nije točna.

U odnosu na navedenu tvrdnju navodimo Vam kako je naš klijent dobio raskid ugovora kao ugovorni diplomat, a isto tako o navedenom postoji relevantna dokumentacija.

S poštovanjem,

BRUNO PAUREVIĆ

zastupan po punomoćniku

odvjetnik Zoran Galić

Naslovnica Hrvatska