Novosti Hrvatska

prekršio zakon?

Liječnička komora nije dobila zahtjev za postupak protiv dr. Karelovića, HDZ se ograđuje od njegovih istupa

 prekršio zakon?

Posljednjih dana vode se polemike oko toga je li predstojnik Klinike za ginekologiju i porode KBC-a Split, dr. Deni Karelović, prekršio propise o zaštiti prava pacijenata iznoseći u javnost podatke iz zdravstvenog kartona zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić.

Prema mišljenju AZOP-a (Agencija za zaštitu osobnih podataka), splitski je liječnik učinio barem pet prekršaja, među ostalim i kršenje Zakona o liječništvu.

Hoće li dr. Karelović, koji se brani činjenicom da je ‘zastupnica sama iznijela svoje zdravstveno stanje u javnosti’, odgovarati za izrečeno odlučit će nadležna tijela, piše Jutarnji

Dr. Karelović o pokretu 'prekinimo šutnju': Sve je počelo zbog političkog obračuna 'Mosta', a bezbolni porođaji postoje samo u jeftinim američkim filmovima

Jedno od njih je i Hrvatska liječnička komora, jer ‘liječnik može disciplinski odgovarati ako povrijedi Zakon o liječništvu, Kodeks medicinske etike i deontologije ili svojim ponašanjem prema pacijentu povrijedi ugled profesije’...

No, predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju, prof. dr. Lada Zibar, kaže kako se o tome u HLK za sada nije raspravljalo jer još nema prijave za disciplinski postupak za koji zahtjev netko mora podnijeti.

U slučaju da se u postupku utvrdi povreda, izrečene mjere mogu biti ukor, novčana kazna od 1000 do 5000 kuna, privremeno oduzimanje licence od mjesec do godine dana, ali i trajno oduzimanje licence.  

Predstojnik splitske Klinike za ženske bolesti: Lesandrić ne govori istinu, nije joj rađena kiretaža. Znate kako je, kad netko očekuje bol, čim ga takneš skače do plafona

Zastupnica Lesandrić tvrdi da su je zavezali i strugali joj maternicu na živo, bez anestezije

HDZ se ogradio 

Doktor Karelović u zadnjem je istupu na temu tretmana žena u hrvatskim bolnicama, posebno uskraćivanja anestezije prilikom izvođenja traumatičnih i bolnih zahvata kakva je kiretaža, cijelu priču u kojoj njegova bolnica ima jednu od glavnih uloga pokušao skrenuti u političke vode.

Ministre, imamo problem

Dr. Karelović, inače član HDZ-a, tvrdi da je saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić ispričala svoje iskustvo prije svega zato da bi se politički obračunavala. U HDZ-u su nam potvrdili da je dr. Karelović član njihove stranke, ali se ograđuju od sukoba u koji je ušao sa saborskom zastupnicom Mosta.

- G. Deni Karelović je član HDZ-a, ali je po navedenom prijeporu istupio isključivo kao predstojnik Klinike KBC-a Split te u svoje osobno i profesionalno ime - poručili su iz HDZ-ove središnjice. 

Naslovnica Hrvatska