Novosti Hrvatska

'Idemo to riješit'

'Dragi doktori i ministri, ako ne možete podnijeti istinu, radije šutite': naša čitateljica s bolnim iskustvom ima pitanje za one koji zatvaraju oči pred problemom

'Idemo to riješit'

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail [email protected] ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.

--

Premišljam se, pisati ili ne, ponovno se prisjećati jednog od najgorih dana života ili ne...

Nakon pročitanih izjava o Jandrokovićevoj neugodi, a posebno izjavi dr. Karelovića, ipak sam odlučila napisati svoje iskustvo, svoju traumu... Ukratko, jer sve riječi svijeta to ne bi mogle opisati...

Nakon nekoliko godina pokušaja da zatrudnim, 2000.godine se i to dogodilo, neopisiva sreća.

14 tjedana kasnije, nema bebinih otkucaja srca... A moje samo šta ne pukne od tuge.

Primljena sam u KBC Firule, smještena u sobu s rodiljama, primam injekcije za izazivanje poroda i nakon par sati, u toj istoj sobi, moja beba je "ispala" iz mene na krevet.

Šalju me u ambulantu na odjelu, rekli su mi da legnem na stol koji je više podsjećao na običnu dasku, ali tada mi je sve bilo kao u transu, rekli su da pričekam dok dođe doktor.

Ležeći, preko oka sam vidjela sestru koja nešto zeleno stavlja u lavandin.

To "nešto" je bila moja bebica...

Nakon cijele vječnosti, dolazi mladi doktor, tj. specijalizant i govori sestrama da se dobro najeo, da je večera bila odlična... Očito ima dobar želudac kad to govori dok ja krvava i "raščeveljena" tu ležim.

Nisam znala što slijedi, što me čeka.

Nitko me nije pitao hoću li anesteziju, nisam dobila nikakvu injekciju, nisam bila ni vezana, samo mi je rekao da idemo "to riješit".

A onda je "to" počelo... Guranje nečega i struganje, činilo mi se cijele utrobe. Molila sam sam ga da prestane, da boli užasno, da ću povratit... Samo je rekao da slobodno povratim... I jesam, mislila sam da će mi to nešto s čim me struže probiti stomak, da će mi dušu sastrugati... I sastrugalo mi je i vratilo me u istu sobu u kojoj sam bila, u sobu u kojoj su mame kroz staklo gledale svoje bebe u krevetiću, a moj krevetić je bio prazan... Moja beba je bila u nekoj zelenoj plahti...

Dragi doktori, ministri i ostali... Ako ne možete reći ili podnijeti istinu, radije šutite, ništa ne govorite, nemojte nas vrijeđati i omalovažavati svojim "školovanim" izjavama. Imate supruge, majke, sestre, kćeri... Biste li i njima isto izjavili da su na našemu mjestu?

Naslovnica Hrvatska