Novosti Hrvatska

'Urlala sam od bolova'

'Dvije kiretaže na živo u razmaku od pola sata. Dobro došli u Hrvatsku!': nakon loše obavljenog zahvata, Splićanka torturu pretrpjela uduplo

'Urlala sam od bolova'

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail [email protected] ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.
Ovo je jedna od vaših priča.

--

Poštovani, javljam se ponukana člancima vezanim za odnos prema ženama u rodilištima, te Vas molim za anonimnost kao što je i rečeno.

Prije dvije godine imala sam pobačaj zbog malformacije ploda u 21. tjednu. Primljena sam u splitsko rodilište, nakon dva dana stavljanja gela da se otvorim i pobacim, rađena mi je kiretaža. Ne triba ni govorit da sam rodila u sobi na krevetu, kao i prvi put prije 5 godina u 17. tjednu.

Nakon toga završam na kiretažu BEZ ANESTEZIJE, gdje sam urlala od bolova, a dotična doktorica duge crne kose i najbešćutnijeg lica kojeg neću nikad zaboraviti, je stalno žugala kako ona ne može tako raditi te me "napola" očistila i otišla sva iznervirana, na što je sestra komentirala kad je otišla da ne kiretiraju nju na živo pa da joj je lako tako govoriti.

Vratili su me u neki hodnik dok iscuri neki lijek od kojeg ću se navodno sama očistiti, tj. tijelo će izbaciti to što je ostalo. Međutim nakon pola sata dolazi druga doktorica (prekrasna i ljubazna), koja me gleda na ultrazvuk i komentira kako me nije dobro očistila i da moramo ponovno.

Opet BEZ ANESTEZIJE.

Doduše ovaj put nije toliko bolilo jer je doktorica bila zaista nježna i imala je strpljenja i samo je htjela dovršiti posao koji netko drugi nije, a i trajalo je svega dvije minute. Sestre su bile divne, pjevale su mi i pričale da ne mislim o tome. Dvije kiretaže na živo u razmaku od pola sata. Dobro došli u Hrvatsku!

Pa se pitam ja u kojem mi stoljeću živimo? Zašto živimo? I kuda ovo sve ovo ide?

Naslovnica Hrvatska