Novosti Hrvatska

njegova istina

Milinović: Iz stranke sam izbačen na neokomunistički način, ali vratit ću se u HDZ na velika vrata!

njegova istina

Nakon što je Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno odlučio da je Darko Milinović izbačen iz te stranke zbog toga što je više puta prekršio pravila i stranačke obaveze, lički se moćnik danas obratio javnosti na press konferenciji naslova 'Samo istina'.

U svom je obraćanju javnosti njegovo izbacivanje iz stranke ocijenio 'nedemokratskim i neciviliziranim potezom', piše Jutarnji.

'Plenković je jasno poručio da HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka, kad se radilo o Karamarku, a on nije izbačen iz HDZ-a. Ovo je odluka o provođenju izbora unutar ličko-senjskog HDZ-a. Ova odluka je nedemokratska. U vrijeme izbora sam postao službeni kandidat i kaže se kako se pred članom HDZ-a ne može pokrenuti postupak do završetka unutarstranačkih izbora.

Donedavno sam bio uvjeren da konce ličko-senjskog HDZ-a ne drži Plenković nego Jandroković. Očekivao sam da će odgoditi izbore na tri mjeseca i omogućiti nekom drugom da istakne svoju kandidaturu. Ja sam necivilizirano spriječen. Veliki je praznik demokracije u nedjelju.

Demokratski izbori su kontaminirani proces jer su mene izbacili i postavili svog kandidata. Izbori su odgođeni triput zaredom. Prvo u 4. pa u 7., pa u 9. mjesecu. Svi su odgođeni, a jasno je zašto. Da Plenković ne doživi unutarstranački poraz. Jedini način za sprečavanje većeg političkog poraza je moje nedemokratsko izbacivanje', rekao je Milinović.

'Ponosan sam što sam proteklih dana dobio niz poruka od ljudi koji pripadaju velikoj obitelji HDZ-a, nisam izbačen iz srca te obitelji i ponosan sam zbog toga', rekao je Milinović i dodao da će se u HDZ vratiti, i to na velika vrata. Dodao je da je način na koji je izbačen iz stranke 'neokomunistički'.

'Vratit ću se u HDZ. Vratit ću se u HDZ na velika vrata! Prvi sljedeći predsjednik ili predsjednica pozvat će me da se vratim', rekao je Milinović i dodao da se HDZ mora mijenjati iznutra, a ne izlaskom iz stranke, što je bila poruka svima onima koji su iz HDZ-a izašli jer su, kako kaže, predvidjeli da bi bili izbačeni ako bi izrazili neslaganje.

'Hasanbegović je bio veći vizionar od mene kad je otišao iz HDZ-a jer je predvidio da bi bio izbačen kao ja ako jasno izrazi svoje stavove. Moja poruka svima je da se HDZ mijenja iznutra, a ne izlaskom iz stranke.'

Ocijenio je da se preuveličava značenje njegova povratka u Sabor, zbog mogućnosti da Plenković izgubi parlamentarnu većinu, jer njegov povratak ne bi ništa promijenio budući da HDZ zapravo ima 80 ruku koje podržavaju većinu.

'Krajnji cilj Andreja Plenkovića je da odvede HDZ u krilo SDP-a. To ne smijemo dopustiti. Moja odluka će biti do kraja godine. Da sad moja ruka odlučuje, razmislio bih što bih napravio jer postoji mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a', rekao je Milinović i zaključio da je ponosan što je izbačen iz Plenkovićeva HDZ-a, ali ne iz većine HDZ-ovaca koji su, kako kaže, 'velika obitelj'. Istaknuo je i da je on donio najbolje izborne rezultate posljednjih godina, a da ga je Plenković izbacio kako ne bi prvi put doživio težak poraz.

Naslovnica Hrvatska