Novosti Hrvatska

govor iz dubrovnika

Plenković u Dubrovniku govorio o 'nekim sukobima', Kosor ga prozvala na Twitteru; Iz Vlade naknadno objasnili na što je premijer mislio

govor iz dubrovnika

Premijer Plenković je za vrijeme obraćanja na ovogodišnjem Dubrovnik Forumu događaje vezane uz Domovinski rat opisao kao "neke sukobe" koji su na ovim prostorima "postojali prije 15-ak, 20 ili 25 godina".

Jadranka Kosor danas ga je zbog te izjave prozvala na Twitteru. 

"Ne, nisu to bili 'neki sukobi'. Bila je to agresija na RH. Međunarodno priznatu državu. Čiji su dijelovi bili okupirani i rušeni. Posljedica su bile i Ovčara i stotine drugih masovnih grobnica", napisala je Kosor.

 

 

Nakon prozivke od strane bivše premijerke iz Vlade je stigla reakcija kako je premijer, govorivši o 'nekim sukobima' mislio na područje Kosova, a ne ratna zbivanja na teritoriju Hrvatske.

- Premijer Plenković pri svakom javnom nastupu kada govori o Domovinskom ratu ističe vrlo jasan stav - Republika Hrvatska bila je žrtva velikosrpske agresije Miloševićevog režima, a moderna i nezavisna Hrvatska stvorena je zahvaljujući braniteljima i jedinstvu hrvatskog naroda - stoji u pojašnjenju Plenkovićeve izjave koje su ponudili iz Vlade.

Naslovnica Hrvatska