Novosti Hrvatska

gužva u malom prostoru

Sastanak s ličko-senjskim HDZ-ovcima u Zagrebu nije održan: Ressler prozvao Milinovića, Ličani odbijaju napustiti prostorije stranke

gužva u malom prostoru

Član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler izjavio je u srijedu navečer kako sastanak s nezadovoljnim članovima Ličko-senjskog HDZ-a nije održan jer se nisu stekli uvjeti, za to je prozvao Darka Milinovića, a  dolazak autobusima pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji.

- Kao član središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a, neovisnog tijela zaduženog za organizaciju i provedbu unutarstrančkih izbor, nažalost moram konstatirati da nismo uspjeli održati sastanak budući da za to nisu bili stvoreni uvjeti - rekao je Ressler novinarima ispred središnjice HDZ-a.

U nju je oko 18 sati stiglo 200-tinjak članova stranke iz Ličko-senjske županije, predvođenih predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a u ostavci Darkom Milinovićem, tražeći da im se kaže kada će biti održani do sada tri put odgađani izbori za čelnog čovjeka gospićkog HDZ-a. Trebali su razgovarati s povjerenikom HDZ-a Ličko-senjske županije Darkom Nekićem te članovima stranačkog izbornog povjerenstva Karlom Resslerom i Damirom Sesvečanom.

Ressler je za neuspješno održavanje sastanka prozvao upravo Milinovića.

- Nažalost, iako smo došli ovdje u dobroj vjeri razgovarati o mogućim dilemama dijela članstva, očito je da nije postojala volja gospodina Milinovića da argumentirano i konstruktivno o tome razgovaramo  - naglasio je.

- Atmosfera koja je stvorena od organizatora, ali isto tako i sama činjenica da se s autobusima dolazi pred središnjicu HDZ-a, predstavlja očit pokušaj pritiska na središnje izborno povjerenstva kao neovisno tijelo HDZ-a i zbog toga još jednom žalim da je to tako bilo - dodao je Ressler.

Središnje izborno povjerenstvo stranke, rekao je, nastavit će postupati u skladu sa statutom HDZ-a i ostalim propisima kako bi organiziralo unutarstranačke izbore. 

- Uvjeren sam da ćemo uspjeti u organizaciji i provedbi regularnih izbora u Ličko-senjskoj županiji - zaključio je član HDZ-ovog izbornog povjerenstva.

Nije odgovorio na novinarski upit hoće li biti stranački sankcija za Milinovića. Nakon izjave Ressler i Sesvečan su otišli iz središnjice stranke, a 200-tinjak HDZ-ovaca iz Like su još ostali u zgradi.

Naslovnica Hrvatska