Novosti Hrvatska

AUTOBUSOM U ZAGREB

Lički HDZ-ovci s Milinovićem stigli u središnjicu: vikali su 'Franjo, Franjo', pjevali 'Zovi, samo zovi', a evo i tko im se od stranačkih kolega zamjerio

AUTOBUSOM U ZAGREB

Darko Milinović je u srijedu oko 18 sati stigao s nekoliko stotina ličkih HDZ-ovaca pred središnjicu stranke, a pritom su svi pljeskali, skandirali "Franjo, Franjo!" i pjevali "Zovi, samo zovi", prenosi Jutarnji list.

- Ovo je poruka [Marijanu] Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani - rekao je Milinović novinarima koji su ih dočekali i dodao da šef stranke Andrej Plenković ima potporu ličkih HDZ-ovaca.

Lički HDZ-ovci s četiri autobusa krenuli u Zagreb, ipak će biti primljeni u stranačkoj središnjici; Milinović tvrdi: Ovo nije pobuna

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pak nema njihovu podršku, dodao je, "on se otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu". Optužio ga je za kršenje stranačkog statuta jer je dao do znanja da podržava Kustića.

Milinović se u jednom trenutku okrenuo prema pristašama i tražio ih da još jednom zaplješću nastojeći demonstrirati svoju i njihovu podršku Plenkoviću.

- Ovo je pljesak za Andreja Plenkovića, mi ga podržavamo!, rekao je.

Na pitanje je li premijerova šutnja jasna poruka, Milinović kaže da premijer vjerojatno nema prave podatke s terena.
- I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću Ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada, poručio je Milinović.

Dodaje da nije rekao ništa protiv interesa svoje stranke i kaže da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegovog protukandidata Kustića. Razlog je, kaže, to da je digao glas protiv nekih kadrovskih rješenja, ali i politike prema Lici. Opet poručuje da se zamjerio Gordanu Jandrokoviću kada nije glasao za Istanbulsku konvenciju, prenosi Jutarnji list.

Naslovnica Hrvatska