Novosti Hrvatska

IZVANREDNI UVJETI

Olujni vjetar stvara probleme na A1 i Jadranskoj magistrali, HAK upozorava na skliske kolnike, odrone te gužve u prometu

IZVANREDNI UVJETI

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je u ponedjeljak kasno poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostom (I. i II. skupina vozila).

U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima, posebice podno Velebita. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici i Gorskom kotaru i istočnoj Slavoniji. Mogući su odroni. Promet je pojačan u priobalju, posebice duž Jadranske magistrale te pojedinim graničnim prijelazima. 

HAK upozorava na izvanredne situacije na autocestama: predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ u smjeru Bregane; vozilo u kvaru na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Varaždin i Ludbreg u smjeru Goričana.

Naslovnica Hrvatska