Novosti Hrvatska

DAN ZA PAMĆENJE

Pogledajte kako su Oružane snage dočekale 'vatrene': do splitske Rive stigli brodom HRM-a, u Zadru ih pozdravili vojni helikopteri i 'Krila Oluje'

DAN ZA PAMĆENJE

Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić u utorak su pristigli na zapadnu obalu u Splitu gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.

- Na brodu Hrvatske ratne mornarice Vatrene je dočekao zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s posadom broda. Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo "vatrene" prevesti na spektakl na Rivi te kako će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati - stoji u priopćenju MORH-a.

Pred desetke tisuća okupljenih građana "vatreni" su izašli i u Zadru gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior. Helikopteri Kiowa Warrior pratila su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci, a izveli su i atraktivan program na Forumu.

Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala i kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili Vatrene i tisuće oduševljenih građana.

U Zadru je Vatrene pozdravila i akrobatska skupina "Krila Oluje" koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta.

 

Naslovnica Hrvatska