Novosti Hrvatska

Službe na terenu

U Zagrebu istovremeno planula dva velika požara, nad gradom gusti crni oblak dima

Službe na terenu

Požari u Heinzelovoj i na Jankomiru su lokalizirani, objavio je Ured za upravljanje hitnim situacijama. Navodi se da je požar u Heinzelovoj je gasio 41 vatrogasac s 12 vozila. Radi se o požaru skladišta površine oko 1000 m2, javlja Jutarnji.

S druge strane, požar u CIOS-u, gasi 85 vatrogasaca i  23 vozila, a radi se o požaru otpada površine oko 20 x 20 m.

Sva  vatrogasna pričuva kao i dobrovoljni vatrogasci su povučeni u postaje i štite grad, dok su ekipe na terenu. Na terenu su i dalje dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U gašenju požara je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen.

Cijela drama počela je poslijepodnevnim satima kada su se oblaci crnog dima nadvili nad Zagrebom i to na dva različita mjesta.

Prvi požar buknuo je u Heinzelovoj ulici, negdje oko 18.30 minuta, u skladištima Zagrepčanke koja je u vlasništvu Zagrebačkog holdinga. Skladište koje je gutala vatra bilo je iznajmljeno tvrtki koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a buktinja je zahvatila oko 30 metara PVC materijala.

Kako neslužbeno saznajmo u skladištu je u bilo više paleta sa alufolijama, kockama za potpalu vatre kao i velika količina izolir traka. Na teren je odmah izašlo 30-ak vatrogasaca sa osam vozila, kao i brojni pripadnici policije. Vatru su prema tvrdnjama očevidaca prva primjetila djeca koja su se tamo igrala, nakon čega su zaštitari obavijestili vatrogasnu postrojbu.


Nakon završetka gašenja, obavit će se očevid te će se znati uzrok nastanka požara. 

Naslovnica Hrvatska