Novosti Hrvatska

stiglo priopćenje

Oglasio se i ministar Medved: Žao mi je što je razgovor tako doživljen, ali nisam prijetio novinaru

stiglo priopćenje

Nakon što se pojavila informacija da je novinar portala Index.hr Vojislav Mazzocco policiji prijavio ministra Medveda, priopćenjem se oglasilo Ministarstvo hrvatskih branitelja, a mi ga prenosimo u cijelosti.

Novinar Indexa prijavio ministra Medveda zbog prijetnji: 'Pitao me želim li s njime ući u ring da se tamo obračunamo bez žene i djece te rekao da ćemo ući u rat'

Vezano uz današnje medijske napise iznosimo kako ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojoj reakciji na članak objavljen na portalu Index.hr ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Vojislavu Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije. Žao mu je da je razgovor tako doživljen i prenesen jer mu je jedina namjera bila reći da je u svakom trenutku spreman raspravljati o svojem radu za hrvatske branitelje i radu samog Ministarstva hrvatskih branitelja. Smatra neprimjerenim da se članove njegove obitelji proziva na temelju insinuacija koje je dan ranije odbacio, jer i oni imaju pravo na rad u Republici Hrvatskoj kao i svi građani u skladu sa zakonima. Slobodno novinarstvo jedna je od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi je ugrožavao i žao mu je da je njegov razgovor s novinarom portala Index.hr tako doživljen. 

Naslovnica Hrvatska