Novosti Hrvatska

Poruka na facebooku

Tomislav Karamarko: Bože čuvaj Hrvatsku od Velike Srbije, od zatiranja hrvatskih kršćanskih korijena, od titoista i jugonostalgičara...

Poruka na facebooku

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko u subotu navečer objavio je komentar u povodu obilježavanja 73. obljetnice bleiburške tragedije koji je naslovio 'Bože čuvaj Hrvatsku'.
Ove godine, svibanj je mjesec kada 73. put obilježavamo najveća stradanja hrvatskoga naroda u povijesti, kada se prisjećamo zločina komunističkog diktatora Tita, kada se prisjećamo zločina koji imaju sva obilježja genocida.
Hrvatska, Hrvatice i Hrvati morali su umrijeti nevini i neosuđeni da bi živjela Titova Jugoslavija. Morali su umrijeti i svi potencijalni neprijatelji diktatorskog komunističkog režima, a Bleiburg i križni putevi trajali su sve do 1991., sve do Domovinskog rata.
Danas, 12. svibnja, u mislima sam bio na komemoraciji u Bleiburgu kraj osobe koja mi u životu najviše znači, kraj osobe koja je koračala “Križnim putem” iz dana u dan gledajući smrt u oči. On je živi svjedok najstrašnijeg stradanja hrvatskog naroda i nisu mi potrebni kvazi povjesničari, prodavači magle i dvorske lude diktatora Tita koje su po njegovom nalogu zazidale povijesnu istinu iza deset debelih zidova u Hudoj jami. Jer ako je Tito kažnjavao zločince i krivce, a ne nevine, zbog čega je masovna pogubljenja tako pomno skrivao od javnosti i zbog čega Titovi apologeti i danas licemjerjem i lažima skrivaju istinu?

Pjesma “Bože čuvaj Hrvatsku“ danas ima isto značenje koje je imala 1991. godine u vrijeme Domovinskog rata. “Bože čuvaj Hrvatsku“ od Jugoslavije, od “velike Srbije“, od konfederalnog regiona, od zatiranja hrvatskih kršćanskih korijena! “Bože čuvaj Hrvatsku“ od titoista, jugonostalgičara, povijesnih falsifikatora, od podgrijavanja starih i stvaranja novih protuhrvatskih mitova. A najnoviji mit, lansiran u Austriju iz hrvatske kuhinje, je da su blajburški hodočasnici zapravo naci-fašistička rulja koju treba staviti u rezervat i držati pod kontrolom kao davnog svibnja 1945. godine. Nije li to sramotno da sramotnije ne može biti?
Zbog toga, “Bože čuvaj Hrvatsku“ od onih političkih elita koje se boje vlastitog naroda, koje se boje istine, koje se boje prosvjeda, koje se boje demokratskih referenduma. “Bože čuvaj Hrvatsku“, jer iza svakog straha od vlastitog naroda kriju se nečista savjest ili zle namjere.
Tomislav Karamarko’
 

Naslovnica Hrvatska