StoryEditorOCM
HrvatskaKAKO TRULO POSTANE SVJEŽE

Znamo li što jedemo? Poznati hrvatski proizvođač upozorava: U meso se dodaju aditivi za rast, polifosfati za vezanje vode, tvari koje bezukusnu hranu prave ukusnijom...

10. svibnja 2018. - 22:28

Tko više može biti siguran da meso koje je kupio nije tretirano raznoraznim supstancijama kako bi zadržalo svježinu do dolaska na police?

Rezultati velike tromjesečne akcije Interpola i Europola u okviru koje je povučeno 3600 tona opasne, krivotvorene hrane i 9,7 milijuna litara pića, prestravili su i domaće potrošače.

Premda u Hrvatskoj, navodno, nije bilo povlačenja proizvoda s polica ili farmi (detaljni će nalazi biti otkriveni u sljedećim mjesecima op.a.), činjenica je da i mi uvozimo velike količine hrane.

Samo smo mesa lani uvezli u količinama većim od 100.000 tona, i u vrijednosti od gotovo 300 milijuna eura!

Kakve su nam kontrole

Milivoj Dragošević, vlasnik "Purexa", tvrtke za uzgoj peradi i proizvodnju mesa, kaže nam da se ovom velikom akcijom potvrdilo ono o čemu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:04