Novosti Hrvatska

napokon!

Stiže nam ljetno vrijeme! U cijeloj Europi za nekoliko dana će znatno zatopliti, strani prognostičari objavili animaciju koja sve objašnjava

napokon!

Ako vam je dosta kiše, vjetra i hladnoće, evo vijesti koja će vas razveseliti: kroz narednih pet dana u Europu stiže gotovo pravo ljetno vrijeme. Prema prognozi koju donosi Severe Weather Europe, na cijelom kontinentu temperature će biti osjetno više od prosječnih za ovo doba godine, a posebno će se iznenaditi Skandinavci kojima će biti čak deset stupnjeva toplije nego inače. Ukratko: spremite zimsku i izvadite ljetnu odjeću.SWE je objavio i animaciju s predviđanjem kretanja temperatura u narednih deset dana objašnjavajući kako će se jaka anticiklona nadviti nad većinu kontinenta i donijeti nam toplo vrijeme. Najviše temperature popet će se i do 25 stupnjeva, što nama u Dalmaciji možda i nije neko čudo, ali ostatku Europe svakako je.

 

No, prije nego pohrlite po stvari za plažu, pročitajte nastavak, koji vam se možda neće svidjeti: za područje Balkana u narednih par dana SWE najavljuje kišu pa čak i mogućnost grmljavinskog nevremena. No, do srijede bi se vrijeme trebalo stabilizirati, a od četvrtka počinje pristizati anticiklona.

Naslovnica Hrvatska