Novosti Hrvatska

heroji dana

Pripadnici Tigrova naišli na čovjeka koji je s traktorom doslovce potonuo, u zadnji tren spasili mu život!

heroji dana

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod kod Letovanića, pripadnici bojne "Tigrovi",  Hrvatske vojske u srijedu su spasili od utapanja vozača traktora, koji je zbog velike količine vode na tom području izgubio nadzor nad vozilom i potonuo, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Trojica pripadnika HV-a mještanina su izvukli iz kabine traktora koji je potonuo te spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler, koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću rekao je da su vojnici pravovremeno reagirali, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i  izvukli ga iz tonućeg traktora.

"Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje", kazao je zapovjednik Kastmiler.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutačno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava, a mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić rekla je kako im je 2014. godine voda prodrla u kuću, a ovaj put, dodala je, "vojska nam je puno pomogla; dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću", navode iz MORH-a.

Naslovnica Hrvatska