Novosti Hrvatska

užas u Kostajnici

Plenković bolesnoj ženi koja je u odronu ostala bez kuće obećao lijekove, na kraju joj dali - andol

užas u Kostajnici

Hrvatskoj Kostajnici je u odronu zemlje uništeno deset kuća, no stručnjaci upozoravaju da će se zemlja vjerojatno i dalje urušavati, zbog čega opasnost prijeti i za još nekoliko kuća. 

Refika Hamzagić, jedna je od onih koji su u odronu ostali bez kuće. "Bila sam na dvorištu. Elektra je skidala kablove jer su se i bandere već nakosile. U sekundi, samo je nabačaj počeo padati s kuće i kuća se ruši. Od kuće se ruši štala. Odjednom puca kuća, zemlja kreće", ispričala je Hamzagić za Dnevnik Nove TV.

U odronu je ostala bez svega, ima samo odjeću u kojoj je bila u tom trenutku i jaknu koju joj je dala susjeda. Nema novca, a ni lijekova koje redovno mora piti jer je imala dva infarkta.

Razgovarala je tijekom dana Hamzagić i s premijerom Plenkovićem, objasnila je visokoj državnoj delegaciji da sa sobom nema ni lijekove. Visoki uzvanici umirili su je obećanjima da će dobiti sve što je potrebno. No, kad su otišli situacija se promijenila.

"Dok je bio gospodin Plenković i Žinić tu, rekli su mi da ima gospođa doktor, dobit ćete lijekove. Oni su otišli, naslikali su se, a doktora nigdje nema. Meni su izmjerili tlak i dobila sam tableticu da se smirim. I jedan andol", ispričala je Hamzagić za Dnevnik Nove TV. Dodala je da su joj rekli da zove svog doktora, no ona nema ni telefon. 

Hamzagić kaže da joj je želja da "gospoda iz Vlade" ostanu na riječi, da pomognu njoj i susjedima koji su nastradali. "Vjerujem, možda bude... a možda i ne bude. Teško je", kaže Hamzagić. 

Naslovnica Hrvatska