Novosti Hrvatska

predsjednica je vrlo kritična

Grabar Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa, honorari su duboko nemoralni, a Vlada se bavi gašenjem požara

predsjednica je vrlo kritična

Prije nego što je Ante Ramljak sinoć dao ostavku na mjesto Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je u intervjuu za Globus kako je njegova pozicija neodrživa.

Ante Ramljak podnio ostavku, je li počela potraga za novim izvanrednim povjerenikom? Očigledno je da u ovom procesu postoji puno zapetljanih i isprepletenih interesa...

Oko Agrokora ste se razišli s Vladom. Što mislite, kako zapravo Vlada kormilari u ovoj krizi?

- Da, bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom - kazala je Grabar Kitarović.

- Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave - upozorila je Grabar Kitarović, piše Jutarnji list.

Naslovnica Hrvatska