Novosti Hrvatska

'40 dana za život'

Ako još uvijek nemate planove za večeras, crkveni aktivisti imaju ideju: Za Valentinovo curu izvedite na bdijenje protiv pobačaja!

'40 dana za život'

Kontroverzna inicijativa "40 dana za život" već tradicionalno svake godine diže prašinu okupljanjem ispred bolnica diljem Hrvatske. Glavna tema u medijima su bili nakon što je na vidjelo izašla informacija da su odavali povjerljive medicinske podatke o ženama koje su rezervirale termine na ginekološkom odjelu. Nakon toga su zabilježeni i fizički sukobi aktivista s novinarima i brojni verbalni napadi.

Inicijativa cijelo vrijeme uživa snažnu potporu Crkve u Hrvatskoj.

Ovaj put su krenuli s mekšim pristupom. Sve muškarce koji još nemaju planove za Valentinovo su pozvali da im se zajedno sa svojim djevojkama, zaručnicama ili suprugama priključe u molitvenom bdijenju pred bolnicama.

"Danas slavimo Pepelnicu. U drugi plan pala je proslava sv. Valentina, Valentinovo. No inicijativa 40 dana za život vam nudi rješenje! Izvedite svoju djevojku, zaručnicu, suprugu na bdijenje pred KBC Sestre Milosrdnice (0-24h) ili Merkur (7-19h). 5 tjedana nakon začeća formiraju se oči, nosnice i uši", stoji u objavi.

 

Naslovnica Hrvatska