Novosti Hrvatska

izvješće za budućeg poslodavca

Sudeći po trenutnim rezultatima 'bijelih', jedan stažist imat će velikih problema u životu: ovaj papir zorno dokazuje koliko je Hajduk velik i važan

izvješće za budućeg poslodavca

Interna šala koja se zbila u nekoj od pisarnica, a možda i sudnica Općinskog suda u Šibeniku više – nije interna. Dapače, postala je toliko javna da smo i predsjednici, a onda i glasnogovornici Općinskog suda u Šibeniku, sutkinjama Iris Živković i Melini Gulin-Pavlaković, poslali upit ne bismo li iz prve ruke dobili komentar "izvješća za budućeg poslodavca" koje je postalo hit na društvenim mrežama.

U njemu, naime, izvjesna voditeljica programa stručnog osposobljavanja Općinskog suda u Šibeniku "izvješćuje" budućeg poslodavca izvjesnog žestokog torcidaša, da je rečeni godinu dana, koliko je trajalo stručno osposobljavanje (bez zasnivanja radnog odnosa), redovito izbivao s radnog mjesta izrijekom deprimiran Hajdukovim lanjskim porazima.

Crveni flomaster

"Polaznik je sve vrijeme stručnog osposobljavanja redovito izostajao s posla i to kad je Hajduk gubio, a kako je Hajduk tijekom 2016. g. redovito gubio, imenovani je redovito i izostajao. Hajdukovi loši rezultati odrazili su se i na njegov rad, a naročito na njegovu komunikativnost.

Uglavnom, budućeg poslodavca upozoravamo da vodi računa o rezultatima nog. kluba Hajduk i da slijedom navedenog planira koje poslove imenovani u takvom psihofizičkom stanju može obavljati", rezimirala je "voditeljica" čije je ime, baš kao i ime njezina vježbenika, strateški precrtano crvenim flomasterom.

 
Komentar "dokumenta" iz službenog izvora je, nažalost, izostao iz opravdanih razloga. Predsjednica je, doznadosmo, na službenom putu, a glasnogovornica je otišla na teren.

– Ma, to je bila naša interna zafrkancija koja je, očito, nekim kanalima zalutala u javnost. A i vi ste se nasmijali, zar ne?! Ne mislite valjda da bismo stvarno napisali takvu preporuku?! Naravno da ne bismo. Znate kako je, u svakoj radnoj sredini postoji netko tko je sklon šalama i duhovitostima, pa to tako i shvatite – rekla nam je naša sugovornica, po svemu sudeći dobro upućena u sadržaj "izvješća".

Predah udarnika

Dalje se nije upuštala u razgovor.

Dočim je na nekom aktu štambilj Općinskog suda u Šibeniku, makar se odnosio i na prijem pismena, odnosno oznaku upravnog postupka, pitanje je, međutim, jesu li baš svi "recipijenti" cijeli slučaj shvatili kao šalu. To prije što javnost, u zadnje vrijeme, baš i nije blagonaklona prema pravosuđu.

Kako god, ispalo je da zaposlenici Općinskog suda u Šibeniku, iako "na glavi", po zadnjim kvartalnim brojkama, imaju 9370 predmeta, od kojih je 812 kaznenih, a 8558 građanskih i k tome bar poneki od 3222 zemljišnoknjižna predmeta, još imaju "lufta" za šalu. Barem oni duhovitiji.

Naslovnica Hrvatska