Novosti Hrvatska

svijet je njihov

Maturanti, svaka vam čast! Gimnazijalci se prije ispita dočepali pitanja, pa na kraju sve priznali i vratili test profesoru koji nije mogao skriti oduševljenje: Netko će reći da su ludi, ali ja sam ostao šokiran!

svijet je njihov

Profesor hrvatskog jezika i povijesti Filip Zoričić, koji predaje u Gimnaziji Pula, pohvalio je maturante svoje škole zbog poteza koji je itekako zaslužio nagradu.

Naime, u petak mu je ostala kopija testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test, koji su trebali pisati u ponedjeljak, piše portal srednja.hr.

Učenici se nisu odlučili za liniju manjeg otpora, odnosno pitanja naučili napamet.

– Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test.

Netko će reći da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je Svijet njihov!, napisao je između ostaloga oduševljeni profesor Zoričić.

Profesor Zoričić otkrio je kako su rezultati ispita iz hrvatskog jezika odlični te da će svim učenicima dati i peticu u zalaganje. To je nažalost maksimum, ali ljudski će to zauvijek ostati zabilježeno.

Naslovnica Hrvatska