Novosti Hrvatska

'kakva je njihova uloga?'

Šeks traži ukidanje povjerenstva o Agrokoru: 'O čemu uopće mogu svjedočiti Mesić i Manolić?'

'kakva je njihova uloga?'

Vladimir Šeks rekao je u četvrtak da saborsko Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog riješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

"Ne, istražno saborsko povjerenstvo ne bi trebalo nastaviti s radom ako bude pravomoćno rješenje o otvaranju istrage. Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja - jedno koje bi istraživala sudbena vlast ili Državno odvjetništvo i drugo koje bi istraživao Sabor", rekao je Šeks novinarima prije predstavljanja svoje knjige "Državni udar" upitan treba li saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru nastaviti s radom.

Šeks, na novinarski upit, ne zna što bi o Agrokoru svjedočili Stjepan Mesić koji je bio predsjednik prve Vlade 1990. godine, a nakon njega Josip Manolić koji je na toj funkciji bio od 1990. do kolovoza 1991. godine.

"Ne vidim kakva je njihova uloga, ali ako dođe do svjedočenja, svjedočit će o onome o čemu ih budu pitali", kazao je.   

Nakon petosatne druge pripremne sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor u četvrtak predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izvijestio je kako je dogovoreno da se na svjedočenje na prvu službenu sjednicu,  3. studenoga, pozovu pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, a u utorak, 7. studenoga - Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić.

Naslovnica Hrvatska