Novosti Hrvatska

BURNO NA MARKOVU TRGU

Oporba bijesna zbog novih otkrića o kreditiranju Agrokora: 'Ovo je nacionalna veleizdaja, Plenković mora otići!'

BURNO NA MARKOVU TRGU

Danas je nastavljena 5. sjednica Hrvatskog sabora, no odmah je sedam klubova zastupnika zatražilo stanke da bi se osvrnuli na situaciju s kreditom Agrokoru.

Otkrivamo šokantnu odredbu ugovora koji će odrediti budućnost Agrokora: Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka bez dozvole stranih kreditora!

Ivica Todorić: Nakaradni, kriminalan, pravno nevjerojatan ugovor o roll up kreditu odobrili su Dalić i Plenković

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u Saboru da je Vlada ovime počinila nacionalnu veleizdaju.
 
- Cijela priča pokazuje da danas zakoni ne vrijede isto za sve u Hrvatskoj. Odgovornost Sabora je u ovom trenutku i više nego velika. Ovo je još jedan dokaz da Povjerenstvo treba nastavioti s radom. Strani fondovi su preuzeli Agrokor u stilu privatizacije 90-ih. Pozivam Plenkovića da odgovori tko je lagao, Ramljak ili on? Je li to bilo uz suglasnost Plenkovića, a ako da - Plenković mora otići jer je ovo izdaja nacionalnih interesa. Pozivam Plenkovića da što prije dođe u Sabor i kaže je li zna o ugovoru o roll-upu koji je potpisao Ramljak - rekao je šef SDP-a.

Mostovac Nikola Grmoja rekao je da ova situacija pokazuje da sve što je Vlada predstavljala o ovom zakonu ne stoji.

- Priča o nekakvoj navodnoj stabilnosti pokazala je da su svi populisti, da narušavaju stabilnost zemlje i da se čak izmijenilo zakonodavstvo radi ovoga, kazao je Grmoja.

Stjepan Čuraj (HNS) kazao je, pak, da očuvanje radnih mjesta mora biti zajednički cilj te da je prioritet donošenje poslovnog plana za Agrokor.

- Znamo da je Agrokor bio država unutar države. Ali ljudi budućnost i radnici su glavna tema. Niti jedan ugovor ne smije i ne može biti niti iznad zakona niti iznad suda - kazao je.

Naslovnica Hrvatska