Novosti Hrvatska

obiteljsko nasilje

Premijer priznao da je dobio mail od supruge HDZ-ovog župana: Sinoć sam ga prvi put vidio, očito nije bio shvaćen kao relevantan...

obiteljsko nasilje

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u srijedu nekoliko aktualnih pitanja, a među ostalim je priznao da je najmanje jedan mail o nasilju Alojza Tomaševića stigao na adresu HDZ-ova tajništva.

HDZ-ov župan požeško-slavonski Tomašević jučer je gotovo cijeli dan proveo na saslušanjima u policiji, na sudu i DORH-u zbog prijave za obiteljsko nasilje koju je protiv njega podnijela supruga.

Supruga Mara Tomašević rekla je za Jutarnji list da je prije nego je izašla u javnost dva puta slala mail premijeru:

- Ja sam sinoć prvi put vidio da je ona pisala, zaista je pronađen mail koji je 30. svibnja došao u Tajništvo HDZ-a. Nažalost, to mi nije bilo preneseno, žao mi je, pozabavio bih se s time ranije. Ima puno mailova koji dođu anonimno i u šumi mailova mnogi su teško shvatljivi, kaže Plenković, pa ovaj 'očito među suradnicima koji su to primili nije bio shvaćen kao dovoljno relevantan'.

- Nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno, zaključio je prvi čovjek HDZ-a, piše Jutarnji list.

Plenković je, podsjetimo, u utorak poslijepodne novinare izvijestio da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Naslovnica Hrvatska