Novosti Hrvatska

za ne povjerovati

Bizarni problem u predgrađu hrvatskog turističkog centra: odbjegle koze im se penju po krovovima, mjestom haraju bijesni psi, navrate svinje pa čak i poni. I nitko ne može ništa

za ne povjerovati

Iznervirate se kad vam se ptica uneredi po automobilu? Budite sretni što niste prošli puno gore, jer da živite u Červar Portu nadomak Poreča, imali biste puno većih problema sa životinjskim carstvom.
 

Tamo, piše portal Parentium, se koze pentraju po automobilima i krovovima zgrada, izgladnjeli konjić dolazi pred lokalni kafić ili trgovinu popasti malo trave, a naokolo trčkaraju i gladne svinje. Da stvar bude gora, tu su i dva opasna psa u slobodnoj šetnji naseljem. U nekoliko su navrata napali i toliko isprepadali ljude da se mnogi boje izlaziti iz automobila i dvorišta...

Ako se pitate poduzimaju li komunalne službe išta da olakšaju muke stanovnicima Červar Porta, odgovor je ne. Novinarima su kazali kako nastoje naći rješenje problema, ali su im ruke vezane jer nemaju ovlasti niti znaju koga bi trebalo zvati da se pobrine za podivljale životinje.

Pokušali su, kažu, zamoliti čovjeka koji se bavi uzgojem konja da primi gladnog ponija, ali on im je kazao da  to ne može učiniti, jer je zdravstveno neispravno držati bolesnog konja sa zdravima, dok za karantenu nema uvjeta, piše portal Parentium.

Naslovnica Hrvatska