Novosti Hrvatska

kakvo je stvarno stanje?

Naglo odgođena objava revizije u Agrokoru: evo zašto izvješće još nije gotovo

kakvo je stvarno stanje?

Unatoč najavama, dugo očekivano revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora u prošloj godini u petak neće biti objavljeno, potvrdili su u Agrokoru, uz napomenu da bi trebalo biti objavljeno krajem idućeg tjedna.

Kao razlog ponovnog odgađanja objave izvješća navodi se kompleksnost i obim posla, zbog čega revizor još nije okončao posao, ali teško je isključiti mogućnost da postoje i druge “otežavajuće” okolnosti, piše Jutarnji list.

Uoči najavljivane objave revizorskog izvješća, Ivica Todorić je prije tjedan dana otvorio blog na kojemu svakodnevno iznosi seriju optužbi na račun ljudi iz Vlade te izvanrednog povjerenika u Agrokoru i njegovih suradnika.

U javnosti se već špekuliralo da bi revidirane bilance za 2016. godinu mogle pokazati značajne gubitke, veće i od 10 milijardi kuna.

Todorić u svojim objavama sumnja da bi, u slučaju da se takve špekulacije potvrde, bila riječ o računovodstvenim manipulacijama izvanredne, a ne njegove uprave. U Vladi su Todorićeve objave usporedili s istupima čovjeka koji je odvojen od stvarnosti.

Naslovnica Hrvatska