Novosti Hrvatska

ovršena smokvica

Biser Dalmacije vraćen državi: pogledajte blagodati u kojima je čak 11 godina uživao Ivica Todorić

ovršena smokvica

Nakon provedene ovrhe nad zagrebačkom tvrtkom Grafoplast, otok Smokvica kod šibenske Rogoznice sa svim pripadajućim objektima, koji je 11 godina koristio Ivica Todorić, od srijede je u posjedu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Smokvica konačno vraćena Hrvatskoj: završena ovrha otočića kojeg je godinama koristio Ivica Todorić za svoje luksuzno imanje

U fotogaleriji možete vidjeti u kojim je blagodatima uživao nekad čelni čovjek Agrokora.

"Na otoku smo zatekli sve objekte popisane u elaboratu koji je prilog ovom predmetu. Glavni objekti su jako lijepi i dobro očuvani, a unutra nisu zatečene mnoge pokretnine već samo namještaj koji je popisan i to će se ostaviti ovrhovoditelju na čuvanje. Ovršenik će biti pozvan u roku od 30 dana da kontaktira ovrhovoditelja i preuzme popisane pokretnine, a ako ih ne preuzme, onda će sud po službenoj dužnosti morati obaviti dražbu" kazala je Juričev Šprljan. 

Dodala je da su pomoćni objekti u dosta derutnom stanju te da se vjerojatno nisu ni upotrebljavali. 

Vojarnu Smokvica sa svim pripadajućim objektima u ime Republike Hrvatske ispred Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku preuzela je Snježana Bajan kao zakonska zastupnica.

Ovrhovoditelji su u srijedu ujutro obišli otok.

Zatečeno stanje usporedili su s onim od svibnja 1995. godine kad je hrvatska Vlada na 30 godina ustupila otok za razvoj turizma ondašnjoj Županiji šibenskoj i Općini Primošten koja je Smokvicu dala u zakup na 30 godina Grafoplastu, a vlasnik Grafoplasta Ante Lušić 2006. prodao je svoja prava nad Smokvicom Ivici Todoriću čiji je Agrokor 11 godina tamo gradio i eksploatirao otok. U trenutku kad je počela kriza u Agrokoru, Todorić je prodao prava na upravljanje natrag Lušiću.

Ante Lušić na Smokvicu u srijedu nije došao jer, kako je kazao, ima sastanak te je ključeve objekata ovrhovoditeljima predao njegov zaposlenik. 

Naslovnica Hrvatska