Novosti Hrvatska

nastavlja se 'razotkrivanje'

Todorić na svom blogu oštro napao Ramljaka: Ili je lažljivac ili dramatično nekompetentan! Namjerno je obmanuo javnost, ali ovo ne spominje...

 nastavlja se 'razotkrivanje'

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić danas je objavio novi članak na svojem blogu, u kojem optužuje izvanrednog upravitelja tvrtke Antu Ramljaka kako je izravno lagao javnost kada je tvrdio da je fond Knighthead Capital bio izlistan na NASDAQ-u.

Todorić se obrušio na Vladu: Zakon sam potpisao pod prisilom! Objavit ću dokumente i sve razotkriti!

Plenković poklopio Todorića: Pet mjeseci su nas optuživali da štitimo tog čovjeka. Nismo mi došli do Agrokora, Agrokor je došao do nas!

Na samom početku, Todorić citira izjavu koju je Ramljak dao za Jutarnji list 14. lipnja ove godine:

„Knighthead Capital je fond izlistan na burzi (NASDAQ) i u trenutku kada smo krenuli prema vjerovničkom vijeću, to je postalo javno, jer su to oni morali objaviti na burzi. A htjeli smo i poslati umirujuću poruku javnosti da je osigurana likvidnost potrebna za što je moguće bolje odraditi, jer je Knighthead Capital, znao o kakvoj se situaciji radi, pristao uplatiti prvu tranšu od 100 milijuna EUR. Taj je novac jučer i sjeo na račun Agrokora.“

Zar je mislio da će mu tko povjerovati? Čudno priopćenje Ivice Todorića opasan je iskorak s dalekosežnim posljedicama​

Analiziramo što stoji iza žestokog Todorićevog napada na Vladu: dvije vijesti posebno su mogle isprovocirati nekada najmoćnijeg hrvatskog biznismena

- Ramljak LAŽE. Knighthead ne kotira niti je kotirao na NASDAQ-u. Kinghthead nije ništa objavio na burzi. Knighthead je Limited Partnership i nema nikakve obaveze javne transparentnosti.

Zašto je Ramljak lagao? Ovo je prvo važno pitanje i jedini logičan odgovor je da je namjerno obmanuo javnost, prezentirajući Knighthead kao tobože ozbiljnu, transparentnu i uglednu kompaniju, kako bi utišao pitanja koja su se u tom trenutku počela postavljati o tom nelogičnom aranžmanu. 

Gdje je nestao Ivica Todorić? Sve rjeđe je u Hrvatskoj, evo u kojim je državama ovih dana bio

Todorić objavio posljednje upozorenje svima čija su imena zapisana u njegovoj 'crnoj knjižici': ovo je devet meta na koje je udario bivši šef Agrokora

Drugo je objašnjenje da je ušao u toliko velik deal, a da nije niti znao s kim? Dakle, ili je lažljivac (i osobno financijski zainteresiran), ili je dramatično nekompetentan. Zaključite sami, piše Todorić.

- Ono što Ramljak ne spominje, je da je već tom prvom uplatom, Knightheadu osigurao zaradu od nekoliko desetaka milijuna EUR u svega nekoliko tjedana.

'Kako se otimao Agrokor': Todorić u novoj poruci žestoko napao Martinu Dalić i progovorio o navodnim tajnim sastancima

Gdje toga na svijetu ima? Zašto to Vlada RH podržava?

Umjesto da daju odgovore na ta i druga važna pitanja koja sam postavio, Vlada RH i Ramljak obmanjuju javnost i koristeći čitav državni aparat, ucjene, strah i pritiske, manipuliraju javnošću. Ali istina je neumoljiva i uvijek izađe na površinu, piše Todorić.

Naslovnica Hrvatska