Novosti Hrvatska

burno u sdp-u

Hajdaš Dončić traži glasovanje o povjerenju Bernardiću

burno u sdp-u

Predsjedništvo SDP-a Krapinsko-zagorske županije, na čijem je čelu saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije te stranke Siniša Hajdaš Dončić, sastalo se u ponedjeljak navečer u Zaboku, a među zaključcima koje je donijelo jest i onaj kojim poziva da se na sljedećoj sjednici Glavnog odbora stranke tajnim glasovanjem uvrsti točka o izglasavanju povjeravanja predsjedniku Davoru Bernardiću, doznaje se u utorak iz SDP-a.

"Predsjedništvo predlaže se da Glavni odbor SDP-a na prvoj sljedećoj sjednici tajnim glasovanjem odluči o dopuni dnevnog reda sljedeće izvještajno-tematske konvencije SDP-a točkom o povjerenju predsjedniku", jedan je od triju zaključaka sinoćnje sjednice koje je potpisao Hajdaš Dončić.

U jednom od zaključaka najoštrije se osuđuju "neprimjereni istupi u javnosti članova SDP-a koji nanose štetu ugledu stranke i stvaraju destrukciju". 

Ističe se da se interni problemi stranke trebaju rješavati isključivo na stranačkim tijelima u skladu sa Statutom te da teme poput Agrokora, kurikularne reforme i konzervativne revolucije trebaju "okupirati" SDP.

SDP Krapinsko-zagorske županije ujedno predlaže Predsjedništvu stranke da, nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke "povjerenja predsjedniku stranke", utvrdi odgovornost za Štetu nanesenu ugledu stranke te da pokrene odgovarajući disciplinski postupak.

Na sjednici u Zaboku bili su i izabrani gradonačelnici i načelnici iz Krapinsko-zagorske županije, predsjednice Foruma mladih i Foruma žena te članovi Glavnog odbora stranke iz Krapinsko-zagorske županije.

Naslovnica Hrvatska