Novosti Hrvatska

gost nove tv

Radimir Čačić o Agrokoru: Bit će gore nego što smo mislili

gost nove tv

Gost Dnevnika Nove TV bio je bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić koji je komentirao optužbe koje Ivica Todorić plasira posljednjih dana na svom blogu, kakvo izvješće revizije očekuje te općenito o čitavoj situaciji oko Agrokora. Na špitanje tko je u pravu, Vlada ili Ivica Todorić, rekao je:

- I Vlada i Ivica Todorić. Vlada je u ponudi loših poteza koji su bili mogući u trenutku kada je došlo do krize u Agrokoru povukla najmanje loš – to je lex Agrokor. A Ivica Todorić subjektivno to osjeća kao nepravdu i sasvim je sigurno da on subjektivno vidi stvari ovako kao što ih interpretira.

Upitan zašto je, po njegovom mišljenju, Todorić baš sad iznio svoje tvrdnje na blogu Čačić je kazao da smatra kako je to povezano s približavanjem trenutka u kojem će se morati izaći s revizijskim izvješćima.

Upitan što će ona otkriti odgovorio je kako ne zna, ali da se gotovco uvijek pokaže da je izviješće gore nego se očekivalo.

- Jedan od razloga za to je i da oni koji preuzimaju stvari lakše kasnije opravdavaju svoje poteze time da su stvari gore nego što se na prvi mah činilo. U nekoliko sam navrata imao priliku vidjeti takve situacije kad sam se začudio, pa sam vidio da kupci nekih tvrtki u naknadnoj evaluaciji pokazuju da su stvari 20, 30 posto gore nego što su sami procijenili u trenutku kupovine. Dakle, bit će gore nego što smo mislili - zaključio je Čačić.

 
 

Naslovnica Hrvatska