Novosti Hrvatska

radikali u akciji

Nove scene desničarskog orgijanja u Zagrebu: predsjednik A-HSP-a ponovno zapalio 'Novosti', intervenirala i policija

radikali u akciji

Dvadesetak simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava 2. rujna je prosvjedovalo ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu, pod sloganom "Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet", a čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika "Novosti".

A-HSP ovim prosvjedom reagirao na tada još uvijek neizvjesno uklanjanje HOS-ove ploče s natpisom ‘za dom spremni’ iz Jasenovca

Na prosvjedu je policija snimala prosvjednike koji su u nekoliko navrata vikali ‘za dom spremni’, a predsjednik stranke Dražen Keleminec zapalio je jedan broj "Novosti".

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tada je rekao kako skup nije prijavljen pod nazivom "Za dom spremni", a na pitanje zašto policija ne reagira na uzvik i paljenje časopisa tvrdi kako "policija radi i radit će i dalje svoj posao"

Danas su se te scene ponovno odigrale ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća. Neposredno prije paljenja tjednika Novosti jedan je građanin pokušao prekinuti konferenciju, ali je intervenirala policija i odvela ga. Potom su Nikola Krklješ i Dražen Keleminec ponovno zapalili nekoliko primjeraka novine Novosti. 

Ovoga puta su izgorjela dva primjerka preko čijih naslovnica su bili zalijepljeni naslovi ‘Idi bre pa se leči’ i ‘Lepo gore lepe novine’.

Policija je nadgledala skup, snimali su ga kamerom, ali prema njima nisu postupali.

Keleminec je rekao kako je proteklih dana bio na ispitivanju u policiji zbog skupa održanog prije 10 dana, kada je također spaljen primjerak tjednika Novosti, ali da mu ne mogu ništa jer novine nisu paljene na javnoj površini, već u kanti.

Naslovnica Hrvatska