Novosti Hrvatska

sramota

Vlada RH na društvenim mrežama jedna je od aktivnijih u Europi: pogodite koliko su objava posvetili požaru u Dalmaciji

sramota

Na Twitter računu Vlada RH je tijekom 2015. objavljivala statuse više od 14.000 puta od čega su 57% bili odgovori na pitanja i komentare preko 89.000 građana koji prate Twitter račun Vlade. Odjel dnevno u prosjeku tvita 44 puta, od čega oko 25 tvitova budu odgovori na pitanja građana.

Vlada Republike Hrvatske na svom Twitter računu objavila je čak 16 statusa u vrijeme dok su u splitskoj okolici harali katastrofalni požar, a u cijeloj Dalmaciji ih je gorjelo dvadesetak. 

Od 16 statusa koji su objavljeni, samo četiri su se odnosila na požare.

 


Usporedbe radi, dva statusa su se ticala Zagrebačke skupštine, isto toliko ih je bilo o stanju u Agrokoru i Marinu Čiliću.
 

 

 

Sudeći po Facebook profilu Vlade, požar se nije niti dogodio. Naime, vatri koja je gutala sve pred sobom i nadljudskim naporima vatrogasaca i mještana Vlada nije posvetila niti jedan jedini status. Statusi su redom spominjali samo medijska gostovanja Andreja Plenkovića i čestitke Marinu Čiliću na nastupu u finalu Wimbledona.


Za svoj rad na društvenim mrežama hrvatska Vlada dobila je i međunarodno priznanje agencije Burson-Marsteller koja je u studiji Twiplomacy za 2015. proglašena drugom najaktivnijom vladom na Twitteru u svijetu, te najaktivnijom u Europi.
 

 

 

Naslovnica Hrvatska