Novosti Hrvatska

Stigao poziv iz PNUSKOKA

Runtić i dalje tvrdi da iza svega stoji HDZ: Kako on uopće zna za moje probleme ? Jučer govori o ručku, pa onda o kavi .....

Stigao poziv iz PNUSKOKA

Hrvoje Runtić u razgovoru za N1 televiziju potvrdio je da je dobio PNUSKOK-a da im objasni teške optužbe u svezi pokušaja podmićivanja HDZ-ovca iz Vinkovaca. Podsjetimo, Dragutin Veselčić je priznao da je razgovarao s Runtićevim ocem, ali je naglasio da nije pokušao pridobiti glas zastupnika Mosta u zamjenu za glas HDZ-a u Saboru. Runtić kaže da ta priča ne drži vodu.

- Ono što je posebno smiješno je to da ako si s nekim prijatelj i ne vidite se godinama i zoveš ga baš sad u ovom trenutku i tema je sastanka ovo o čemu sam govorio. Kada kažem da sam s vama prijatelj, to ne bi značilo da se nismo godinama vidjeli. To što su gospodin Veselčić i moj otac bili ratni izvjestitelji i što su prijatelji, to ne znači da je on prijatelj s mojom obitelji. Ovo je sve onda više nego sumnjivo. Moj otac je rekao, otići ću, ali tajming mi je sumnjiv, a i meni je bilo sumnjivo.

Vama su preko vašeg oca prenijete neke poruke?

- Pa ako vam netko nudi za svrstavanje rješavanje svih problema, ne samo financijskih, nego i moje i supruge, ako je upućen u to, onda je cijela stvar pripremljena. Kako on uopće zna o mom financijskom stanju? Fokus mog rada je Ovršni zakon i blokirani te je tijekom svog ovog vremena meni mogao bilo tko pristupiti i reći da može pomoći blokiranim građanima, mogli su me pozvati i ova ponuda je sada samo slatka priča.

Temeljem vaše prijave policija će probati ustanoviti je li tu bilo političke trgovine, a i Veselčić je najavio da će vas prijaviti. Zvali smo ga da i on gostuje na N1 televiziji, ali nam je poručio da je nevjerojatno u što se pretvorila jedna prijateljska kava i da je prestar za ove bedastoće te da je ova smiješna priča za njega završena. Hoće li biti dovoljno dokaza da se utvrdi da je riječ o političkoj trgovini?

- Dokazi na A4 ne postoje, ali svjedoci postoje. Jučer je govorio da je ručak, danas je kava, nek' se odluči. Moje roditelje ne želi uvlačiti, a već ih je spomenuo.

Zašto se nije vama osobno obratio?

- Sreo sam se s Jandrokovićem u petak na hodniku u Saboru i on u ovom trenutku kad me pozdravlja vrlo ljubazno, ako mi je imao nešto za reći, mogao mi je prići, pitati me kako gledam na stvari ...

Vi mislite da iza toga stoji HDZ?

- Gospodin Veselčić je dugi niz godina bio u tijelima stranke, bio je za vrijeme Karamarka, teško može povjerovati da tu nema ...

Vi ste u sudskom procesu sa Živim zidom?

- Nisam u sudskom procesu sa Živim zidom.

Samo ste u svađi?

- Ne, nisam ni u svađi. Jučer je jedan visokopozicioiran član HDZ-a rekao da sam ja takve stvari već radio, ali svatko tko me zna, zna da ja nisam željan pažnje. Ali ja ću svaki put kad mi netko pristupi s nemoralnom ili nezakonitom ponnudom, odmah otrčati na policiju i obavijestiti medije, a oni neka prestanu raditi takve stvari.

Što ako policija ne nađe dovoljno elemenata?

- Ja sam dao iskaz, moji roditelji također. Policija će odraditi svoj posao, ići će na DORH, a u DORH-u i sami znate koliko slučajeva stoji u ladicama.

Nećete dati povjerenje Zdravku Mariću?

- Ne.

A što će biti u slučaju Martine Dalić?

- 'Premijerka' Dalić nije predmet mog interesa, ali ako je opet angažirano, na temelju onoga što sam ovih dana čuo, odvjetničko društvo koje zastupa VTB banku isto ono koje je radilo na izradi "lex Agrokora", za koji ja nisam glasao, jasno je da i ona ima i po prstima i oko ustiju pekmez od šljiva - rekao je Runtić za N1.

Naslovnica Hrvatska