Novosti Hrvatska

dramatične prozivke

'U Agrokoru nisam radila i ne mogu znati kad je obavljen porezni nadzor': Dalić odgovorila na optužbe Mosta

dramatične prozivke

O krizi na vrhu vlasti i o prozivkama Mostovog ministra Vlahe Orepića, oglasila se i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

- Ja kao što znate u Agrokoru nikad nisam radila. Poznajem zaposlenih dvoje ljudi, a vlasnika sam srela pet puta u životu. Ono što radim kao potpredsjednica Vlada da se sačuva stabilnost gospodarstva koje je bilo ugroženo gomilanjem rizika u Agrokoru, prenosi Jutarnji list.

- Hrvatska vlada opazila je probleme koji mogu nastati zbog rizike u agr. pripremila je zakonodavni okvir i radimo svakodnevno na stabiliziranju stava i rizika. Pred izvanrednom upravom je velik i složen posao jer to što se gomilalo mjesecima može se promijeniti preko noći.

- Kada govorimo o poreznom nadzoru, u svakoj državi re radi temeljem analize rizika, temeljem svojih stručnih procjena samostalno odabire trenutak kada će i kako obavljati nadzor.

- Ja kao potpredsjednica Vlade ne mogu znati kada koliko puta i gdje je obavljan nadzor. Kako to Grmoja i Mostovci mogu znati ja ne znam, no to pokazuje na temeljnu razliku između nas.

- Mi se zalažemo za funkcioniranje ustava, a ovo pokazuje da postoje ljudi kojima je politički nadzor Porezne uprave cilj.

- Nakon formiranja vlade uloženo je puno truda i energije u razvoj suradnje i uspješnog funkcioniranja vlade. Međutim kolege iz Mosta jučer su digli ruku protiv iskrene komunikacije na načelima zakonitosti i profesionalnog funkcioniranja vlasti. Zalažu se za duboko politiziranje institucija – kazala je Dalić.

Naslovnica Hrvatska