Novosti Hrvatska

'upozorite djecu'

'Vozač bijelog kombija nudi djecu slatkišima, sina su mi pokušali namamiti da uđe u vozilo!': majka podigla paniku na društvenim mrežama

'upozorite djecu'

Majka 12-godišnjeg dječaka napravila je pravu uzbunu kada je preko Facebooka objavila da je njezin sin zamalo otet u ponedjeljak navečer oko 21 sat u osječkom naselju Jug 2.

“POZOR ljudi.... prije pola sata moga sina zaustavio bijeli kombi bez registracije u Šibenskoj ulici na Jugu 2. Ponudio čokolade i sladoled da uđe kod njega u kombi i da ga 'kao' odveze kući.... obavijestili smo policiju a sad želimo i vama skrenuti pažnju.... znači Osječani pripazite i upozorite djecu... sharajte!!!” - napisala je Osječanka, prenosi Glas Slavonije.

Majka je kontaktirala policiju koja je domah porazgovarala s dječakom. Međutim, dječak je tijekom intervjua mijenjao izjavu što je dodatno otežalo policiji posao.

- Obavještavamo Vas da smo dana 17. travnja zaprimili dojavu opisanu u Vašem e-mailu (navode majke 12-godišnjaka na Facebooku, nap.a.). Nakon obavljenih razgovora, policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi istinitost dojave dojavitelja - odgovorili su iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Glas Slavonije piše da vijest o ljudima iz bijelog kombija koji djeci nude slatkiše da bi ih namamili, a potom nekamo i odvezli, nije novost u Slavoniji. Prije dva mjeseca je viđen u Požegi, a priča ide da su dva muškarca pratila dijete koje se u posljednji trenutak skrilo u svoju zgradu.

Policija se uključila u potjeru, a jedan građanin čak im je detaljno opisao ljude koji su se s kombijem motali oko Katoličke škole.

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, kazao nam je da iako je priču dječaka iz Osijeka bilo nemoguće provjeriti, u slučaju da građani primijete bilo kakve sumnjive osobe ili vozila, odmah to trebaju dojaviti policiji na 192.

Policija će izići na mjesto dojave i utvrditi činjenice.

- Do sada ni jedna dojava o bijelom kombiju nije bila utemeljena te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti - kažu iz policije.

 

Naslovnica Hrvatska